Sport

CSM Bucureşti n-a ratat niciodată Final Four după ce a câştigat turul! “Tigroaicele”, favorite

09.04.2021 | 22:00
CSM Bucuresti na ratat niciodata Final Four dupa ce a castigat turul Tigroaicele favorite
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a câştigat la cinci goluri avans meciul tur cu ŢSKA Moscova în drumul spre Final Four-ul de la Budapesta. “Tigroaicele” nu au ratat niciodată calificarea în Final Four după ce au câştigat manşa tur. 

Până acum, CSM Bucureşti nu a lipsit niciodată din sferturile de finală ale Ligii Campionilor EHF. Şi de fiecare dată, adică de patru ori, “tigroaicele” au jucat meciul tur pe teren propriu. Şi anul trecut trebuia să fie la fel, însă pandemia a dus la anularea competiţiei.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti n-a ratat niciodată Final Four după ce a câştigat turul! “Tigroaicele”, favorite

În 2016, 2017 şi 2018, CSM Bucureşti a obţinut calificări succesive în Final Four după ce s-au impus în meciul tur. În 2016 a fost cea mai mică diferenţă. CSM Bucureşti a câştigat meciul tur cu Rostov Don, scor 26-25. Chiar dacă rusoaicele au pornit în retur din postură de favorite, CSM a câştigat şi returul la un gol: 29-28.

Avea să fie o ediţie magică pentru CSM Bucureşti în Liga Campionilor. Debutanta a câştigat competiţia după ce a învins în semifinale pe Vardar Skopje, iar finala din arena Laszlo Papp din Budapesta a fost câştigată după executarea aruncărilor de la 7 metri cu Gyor, marea favorită.

ADVERTISEMENT

În 2018, CSM Bucureşti a obţinut cel mai clar succes de pe teren propriu

În 2017, CSM Bucureşti avea să câştige la 5 goluri turul din sferturile de finală, cu Ferencvaros. Unguroaicele nu au reuşit să revină la retur şi CSM Bucureşti mergea din nou în Final Four după 27-26 la Budapesta.

În 2018, CSM Bucureşti a câştigat într-o manieră categorică meciul tur din sferturile de finală. Metz a fost distrusă la Bucureşti, scor 34-21. Franţuzoaicele au încercat o “remontada” reuşind chiar să se desprindă la 9 goluri în retur, însă până la urmă s-a încheiat 20-27.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a ratat o singură dată Final Four! Iar atunci a pierdut meciul tur din sferturi

Un an mai târziu, Metz şi-a luat revanşa şi avea să fie singura dată când CSM Bucureşti părăsea competiţia în sferturile de finală. Franţuzoaicele au învins la Bucureşti cu 31-26, iar în retur a fost 23-22.

În 2020, CSM Bucureşti trebuia să joace împotriva lui Gyor în sferturile de finală. Din nou, “tigroaicele” ar fi trebuit să joace turul pe teren propriu, însă pandemia a dus la anularea competiţiei, deşi, iniţial, se vorbea de organizarea unui turneu “Final 8” la Budapesta.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, a patra favorită la trofeu!

Actuala stagiune o are pe CSM Bucureşti favorită pentru Final Four. “Tigroaicele” au dominat meciul tur cu ŢSKA Moscova şi la un moment dat s-a desprins chiar la 9 goluri faţă de adversară, însă în final CSM s-a impus la 5 goluri, scor 32-27. Este un rezultat bun înaintea returului din Rusia, care se va desfăşura duminică, de la ora 17:00.

La retur, favorite la victorie sunt rusoaicele, care au cota 1,45 la casele de pariuri. Însă, la calificare, mare favorită este CSM Bucureşti, care îşi poate permite şi o înfrângere la patru goluri sau chiar la 5 dacă marchează mai mult de 27 de goluri.

CSM Bucureşti este considerată de bookmakeri a patra favorită la câştigarea trofeului înainte de disputarea meciurilor retur din Liga Campionilor. “Tigroaicele” au cota 11,00 să ridice trofeul în acest an.

Cotele la pariuri: 

 

Marea favorită rămâne Gyor, campioana ultimelor 3 ediţii, care are cota 1,50 să câştige. Mai bine cotate ca CSM Bucureşti mai sunt doar Brest (6,50) şi Rostov-Don (7,50). Echipa lui Per Johansson va juca în weekend ambele manşe din sferturi cu Vipers.

”Suntem pregătiți, avem o stare bună și dorință de a începe meciul și de a ne califica în Final Four. Avantajul de cinci goluri este important, dar este genul de avantaj care nu te poate liniști”, Adi Vasile

  • 3 prezențe în Final Four are CSM București
  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor
ADVERTISEMENT