Sport

CSM București, pe primul loc la finalul turului! Campionatul, imposibil de încheiat pe teren

08.04.2021 | 22:35
CSM Bucuresti pe primul loc la finalul turului Campionatul imposibil de incheiat pe teren
ADVERTISEMENT

CSM București a încheiat turul de campionat din Liga Națională pe primul loc. Însă, după primele 15 etape, “tigroaicele” nu și-au asigurat o diferență confortabilă în fruntea clasamentului, asta și datorită turului de campionat reușit de Minaur Baia Mare, care a pierdut puncte doar în două meciuri. Ultima campioană, SCM Râmnicu Vâlcea, completează podiumul. 

CSM București a câștigat 13 meciuri și a făcut un rezultat de egalitate, șocul cu U Cluj, una dintre codașele clasamentului. Echipa lui Adi Vasile și-a învins rivalele la titlu, însă în clasament are doar 3 puncte avans de Minaur Baia Mare.

ADVERTISEMENT

CSM București, emoții în frunte la finalul turului! Minaur și Râmnicu Vâlcea încă speră la titlu

Echipa lui Costică Buceschi, calificată în Final Four-ul din EHF European League, are o serie de 13 victorii consecutive în toate competițiile. Unica înfrângere din campionat a fost împotriva celor de la CSM București, 23-28. La începutul sezonului, Minaur a remizat cu Rapid, acestea fiind singurele puncte pierdute de echipa băimăreană.

SCM Râmnicu Vâlcea nu renunță nici ea la luptă. Echipa lui Florentin Pera a pierdut cu Minaur Baia Mare și CSM București în tur, însă e la doar 4 puncte de lider și totul se poate schimba în retur. Vâlcea a impresionat în finalul turului și s-a impus fără drept de apel în derby-ul cu Rapid, 25-14.

ADVERTISEMENT

Campionatul, imposibil de dus la bun sfârșit până în iunie!

Însă, este aproape imposibil ca acest campionat să ajungă la final, în condițiile în care au mai rămas de disputat 15 etape și termenul de încheiere al sezonului este data de 13 iunie, când ar trebui să se joace ultima etapă.

Deja ne apropiem la jumătatea lunii aprilie, iar pe lângă termenul foarte scurt în care trebuie programate meciurile, Minaur Baia Mare va juca în Final Four-ul EHF European League, CSM București are șanse mari de calificare în Final Four-ul Ligii Campionilor și echipa națională urmează să dispute barajul cu Macedonia de Nord pentru calificarea la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Ce soluții are FRH pentru a încheia campionatul

În luna iunie, FRH trebuie să dea listele către EHF cu echipele calificate în cupele europene. Este posibil ca termenul să fie amânat cu două săptămâni, însă chiar și așa este aproape imposibil ca până atunci să se dispute 15 etape.

În aceste condiții, regulamentul spune că trebuie disputate 50%+1 din meciurile sezonului ca un clasament să fie omologat la întreruperea sezonului. Acest termen de 50%+1 din meciuri este ca și depășit, mai fiind nevoie de o etapă pentru a putea fi omologat.

ADVERTISEMENT

Apoi, FRH va organiza oricât de multe etape se vor putea până la data limită. Faptul că se joacă în mini-turnee implică un efort suplimentar și al organizatorilor și al echipelor, astfel că se pot organiza mai puține etape decât în sistemul clasic.

Liga Florilor se reia abia în finalul lunii aprilie!

Următoarea etapă din Liga Națională va fi organizată abia pe 26 aprilie. Practic, returul începe la finalul lunii aprilie, iar până la încheierea sezonului, în cel mai optimist scenariu, echipele vor avea două luni de joc.

Și acest sezon din Liga Florilor este cu probleme după ce anul trecut campionatul a fost înghețat din cauza pandemiei. În stagiunea precedentă nu s-au acordat trofee și calificările în cupele europene s-au făcut pe baza clasamentului după 18 etape, câte au fost disputate.

  • 3 puncte are CSM București în fruntea clasamentului din Liga Florilor
  • 13 iunie este data la care ar trebui să se joace ultima etapă

 

ADVERTISEMENT