Sport

Program infernal pentru CSM Bucureşti! “Tigroaicele”, nevoite să joace patru meciuri în zece zile după infectările cu COVID

CSM Bucureşti are un program infernal în începutul lunii ianuarie. Echipa lui Adi Vasile este nevoită să joace patru meciuri în următoarele zece zile, inclusiv restanţa din Liga Campionilor, cu Brest.
12.01.2022 | 18:27
Program infernal pentru CSM Bucuresti Tigroaicele nevoite sa joace patru meciuri in zece zile dupa infectarile cu COVID
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti speră să recupereze în a doua parte a campionatului ecartul faţă de liderul Ligii Naţionale, Rapid, şi să urce pe unul dintre primele două locuri ale grupei de Champions League, pentru a evita play-off-ul.

Program infernal pentru CSM Bucureşti! Patru meciuri în zece zile

Însă, “tigroicele” au fost lovite de infectările cu COVID-19 chiar după primul meci al anului, disputat cu CSM Slatina pe 5 ianuarie, scor 27-26. Trei jucătoare: Andreea Ailincăi, Ema Ramusovic şi Samara da Silva au fost depistate pozitiv.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a făcut solicitare la EHF pentru amânarea meciului de la Brest din Liga Campionilor, forul european acceptând solicitarea “tigroaicelor”. Numai că reprogramarea meciului cu franţuzoiacele a venit foarte rapid şi aglomerează mult programul echipei lui Adi Vasile.

Astfel, CSM-ul va juca patru meciuri în zece zile, dintre care trei sunt programate în EHF Champions League. Primul, disputat miercuri, a fost câştigat fără emoţii la Mioveni, scor 26-20. Un test bun pentru bucureştence, care au dominat autoritar.

ADVERTISEMENT

Trei meciuri la rând în Liga Campionilor!

Urmează confruntările pe plan european. Şi nu se anunţă o misiune simplă. Sâmbătă, de la ora 19:00, CSM Bucureşti joacă la Podgorica cu Buducnost şi are neapărat nevoie de cele două puncte pentru a spera la locurile fruntaşe.

Turul de forţă continuă cu deplasarea în Franţa la Brest, restanţa fiind programată miercuri. Iar sâmbătă, “tigroaicele” primesc pe teren propriu vizita Borussiei Dortmund, meci care se va desfăşura în Sala Polivalentă sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 17:00.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti se luptă în continuare pentru primele două locuri în grupă

Realistic, CSM Bucureşti trebuie să ia 5 puncte din cele trei meciuri pentru a se gândi la unul dintre primele două locuri ale grupei. Cu un meci mai puţin disputat, “tigroaicele” ocupă locul 5 în grupă, cu 8 puncte.

În acest moment, Esbjerg şi Ferencvaros sunt pe primele două locuri, cu 15, respectiv 14 puncte. Însă, “tigroaicele” mai au de jucat şase meciuri până la finalul grupelor şi în cazul unui parcurs bun, pot să spere chiar la un loc între primele două.

ADVERTISEMENT

Prezenţa în faza următoare nu este pusă în pericol. Se califică locurile 3-6 în play-off. Vor fi patru dueluri cu echipele din cealaltă grupă pe sistemul (locul 3 cu 6, 4 cu 5 şi invers). Deci contează foarte mult locul pe care va încheia CSM.

“Tigroaicele” au cinci puncte de recuperat în faţa Rapidului în campionat

O eventuală prestaţie mai slabă în ultimele meciuri ale grupei ar putea aduce în play-off un adversar greu pentru CSM Bucureşti, precum Metz sau ŢSKA Moscova, echipa antrenată de Florentin Pera.

Pe plan intern, CSM Bucureşti are de recuperat 5 puncte faţă de Rapid. “Tigroaicele” au început perfect anul, cu două victorii, dar nu au voie să facă paşi greşiţi în încercarea de a câştiga al doilea titlu la rând.

  • 2 victorii a obţinut CSM Bucureşti până în 2022
  • 3 jucătoare au fost depistate pozitiv la COVID (Andreea Ailincăi, Ema Ramusovic şi Samara da Silva)
ADVERTISEMENT