Sport

CSM Bucureşti – Rapid, derby fierbinte în Liga Florilor! Sold-out după şapte ani în Sala Polivalentă pentru un meci de campionat

CSM Bucureşti şi Rapid au un sezon european fabulos. Sala Polivalentă va fi arhiplină după opt ani pentru un meci de campionat, pentru acest duel fierbinte.
29.01.2023 | 19:37
CSM Bucuresti  Rapid derby fierbinte in Liga Florilor Soldout dupa sapte ani in Sala Polivalenta pentru un meci de campionat
Imagine din meciul tur dintre Rapid şi CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti şi Rapid au impresionat Europa în actuala stagiune. “Tigroaicele” sunt deja calificate direct în sferturile de finală din Champions League, în timp ce Rapid se bate cu giganţii Gyor şi Esbjerg pentru a evita play-off-ul şi a intra în ultimele opt.

CSM Bucureşti – Rapid, derby fierbinte în Liga Florilor! 5000 de fani în Sala Polivalentă

Luni, de la ora 17:30, în Sala Polivalentă, cele două rivale din Bucureşti vor juca în returul din campionat. Şi chiar dacă CSM Bucureşti are un avans liniştitor deocamdată, derby-ul a creat o emulaţie nemaivăzută de ani de zile.

ADVERTISEMENT

S-au dat toate biletele cu cinci zile înaintea meciului, fiind pentru prima dată 5000 de fani în Polivalentă la un meci de handbal de campionat după o pauză de şapte ani. Sala din Capitală s-a mai umplut doar la meciurile din cupele europene.

Însă, rezultatele excelente pe plan european ale celor două formaţii au adus fanii înapoi lângă handbal. Rapid va fi prezentă în Polivalentă cu galeria care a impresionat Europa. EHF a dedicat spaţii largi celui de-al “optulea jucător” din echipa lui Viver, suporterii din Giuleşti fiind prezenţi în toate deplasările.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a pierdut ultimele puncte din campionat în meciul tur cu Rapid!

De cealaltă parte, CSM Bucureşti se bucură la rându-i de o susţinere importantă. În ultima deplasare, de la Bietigheim, aproximativ jumătate dintre suporterii prezenţi au fost fanii lui Neagu şi compania.

CSM Bucureşti a pierdut singurele puncte din acest sezon împotriva Rapidului. Echipa lui Adi Vasile a remizat în tur, 31-31, pe terenul campioanei României. De atunci, “tigroaicele” au câştigat 12 din 12.

ADVERTISEMENT

Rapid nu a reuşit să aibă un parcurs asemănător cu cel de anul trecut. Astfel, echipa lui Viver a pierdut duelurile din deplasările cu SCM Râmnicu Vâlcea şi Gloria Buzău, fiind la şase lungimi distanţă de “tigroaice”.

Derby-ul care poate deschide lupta la titlu! Gloria Bistriţa vrea la “masa bogaţilor”

Distanţa de şase puncte este greu recuperabilă, dar o victorie a Rapidului ar reaprinde lupta pentru titlu. Însă, presiunea este mai mare pe giuleştence. Echipa lui Carlos Viver trebuie să îşi apere măcar locul doi, pentru a putea aplica pentru un wild card de participare în Champions League.

ADVERTISEMENT

Şi nu va fi o misiune uşoară. Gloria Bistriţa are un sezon excelent sub comanda lui Horaţiu Paşca, iar echipa din nordul ţării este ca un ghimpe în coasta granzilor din Capitală. Gloria este la trei puncte de CSM Bucureşti şi nu va aştepta o invitaţie pentru a intra în lupta la titlu.

Cristina Neagu şi Sorina Tîrcă, cele mai bune marcatoare ale celor două rivale

Derby-ul dintre CSM Bucureşti şi Rapid are toate ingredientele unui veritabil eveniment. Un duel între două dintre cele mai bune formaţii din Champions League, care traversează o formă excelentă şi care se luptă pentru Final Four.

Cristina Neagu a ajuns la 1000 de goluri în Champions League şi este principala marcatoare a “tigroaicelor” şi în campionat cu 85 de reuşite în tur. De cealaltă parte, Sorina Tîrcă este golghetera Rapidului la jumătatea competiţiei, cu 71 de reuşite, conform handbalmania.ro.

  • 1 înfrângere a suferit CSM Bucureşti în 25 de meciuri în acest sezon
  • 5000 de fani vor fi prezenţi în Polivalentă la CSM Bucureşti – Rapid
ADVERTISEMENT