Sport

CSM București – Rapid 31-24, în optimi de finală Cupa României. CSM, victorie clară după o repriză secundă perfectă. Cristina Neagu, înjurată de galeria Rapidului. Reacția căpitanului naționalei

Vezi aici CSM București - Rapid. Meciul are loc luni, 20 februarie, de la ora 17:30, în optimile de finală ale Cupei României la handbal feminin.
20.02.2023 | 21:39
CSM Bucuresti  Rapid 3124 in optimi de finala Cupa Romaniei CSM victorie clara dupa o repriza secunda perfecta Cristina Neagu injurata de galeria Rapidului Reactia capitanului nationalei
Rapid a început în forță partida, dar a avut o repriză secundă fără eficacitatea în ofensivă și CSM s-a desprins decisiv. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT
20-02-2023
19:39

Cristina Neagu, reacție acidă la adresa galeriei giuleștene

Înjurată pe galeria giuleșteană pe tot parcursul partidei cu Rapid, Cristina Neagu n-a scăpat de acest tratament nici la interviurile de după meci. Și a avut o replică acidă la adresa fanilor campioanei en-titre.

”Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Știți foarte bine ce fel de galerie este…

În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie și fair play. Că eu țin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor… Pe mine nu mă interesează ce cred ei.

Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâția copii și să adresezi injurii… Repet, asta spune mult despre educația și caracterul lor”, a spus Cristina Neagu după meci.

Ea a găsit și cheia victoriei obținută astăzi de CSM București. ”În ultimii 2-3 ani, de când Rapid s-a ridicat și contează în Liga Națională nu a reușit să ne învingă, dar cred că are o echipă bună, puternică.

Fiecare meci e greu. Chiar și azi ne-a condus la 5-6 goluri. Acolo s-a jucat meciul. Am fost la un gol în spate la pauză, iar atunci ne-am zis că putem să o luăm de la 0-0 și să facem o repriză bună.

Am reușit să jucăm mai exact, iar diferența s-a văzut la finalul meciului. Am început meciul prost, dar l-am terminat foarte bine.

Sunt mândră și bucuroasă că mergem mai departe. Rapid are o echipă bună și a demonstrat de-a lungul anilor. Chiar vreau să fac diferența între fani și echipă.

Noi, jucătoarele, ne respectăm între noi. Sper ca Rapid să ajungă cât mai sus în Liga Campionilor”, a concluzionat Neagu potrivit Digi Sport.

20-02-2023
17:02

Cristina Neagu, înjurată de galeria Rapidului

Rapid a avut o primă repriză foarte bună și a condus la un moment dat cu șase goluri. Chiar și-n acea perioadă a partidei însă, galeria giuleșteană a avut ”meciul” său cu Cristina Neagu.

Fiecare gol marcat de căpitanul naționale de handbal a României a fost însoțit de scandări cu obscenități ale fanilor echipei rivale.  De precizat că Neagu a fost singura jucătoare a lui CSM, formație care avea să se impun cu 31-24, care a avut parte de un astfel de tratament.

20-02-2023
15:29

CSM București - Rapid 31-24

Min.60: CSM câștigă partida cu 31-24 după o repriză secundă perfectă.

Min.55: Se păstrează ecartul de șase goluri pentru CSM București (26-20).

Min.50: CSM continuă să conducă cu 6 goluri (23-17).

Min.45: Rapid are doar două goluri în repriza secundă, iar CSM s-a desprins la 6 goluri (22-16).

Min.40: CSM București continuă să domine partida și se desprinde la trei goluri (18-15).

Min.35: CSM București și Rapid sunt la egalitate după 35 de minute (15-15).

Min.31: Startul reprizei secunde.

Min.30: CSM a reușit să revină în meci și reduce handicapul la numai un gol (13-14).

Min.25: Giuleștencele mențin avansul de patru goluri (14-10).

Min.20: Rapid are patru goluri avans (11-7), Buceschi, cu 5 goluri, fiind jucătoarea numărul unu a giuleștencelor.

Min.15: Rapid a profitat de erorile în ofensivă ale lui CSM București și s-a desprins la trei goluri (7-4).

Min.10: Echilibrul se menține după 10 minute (3-3).

Min.5: Primul gol a venit după 4:07, pentru Rapid, dar CSM a egalat în faza imediat următoare!

Min.1: Start meci

Meciul CSM București -Rapid are loc luni, 20 februarie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Este absolut ciudat și de neconceput ca o adevărată finală de competiție, între două echipe care sunt calificate, prima direct în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a doua în play-off-ul ei, să stea față în față în optimi în timp ce în alte partide se vor bate și vor înainte în sferturi formații modeste.

Unde se joacă meciul CSM București – Rapid

Întâlnirea CSM București – Rapid se dispută luni, 20 februarie, de la ora 17:30, în Sala Polivalentă „Cristian Gațu” din Capitală, în optimile de finală ale Cupei României la handbal feminin. Foarte probabil că acest meci se va desfășura cu casa închisă, întrucât suscită un interes foarte mare în rândul fanilor celor două grupări.

ADVERTISEMENT

Până într-acolo s-a ajuns pentru ca suporterii Rapidului să poată fi prezenți în număr mare în sală, încât aceștia au solicitat și obținut schimbarea datei de desfășurare a meciului de fotbal CS Mioveni – Rapid, care trebuia să aibă loc luni, de la ora 20:00 pentru data de vineri, 17 februarie, pentru a putea merge la ambele evenimente!

Cine transmite la TV partida CSM București – Rapid

Partida CSM București – Rapid se joacă luni, 20 februarie, de la ora 17:30, în Sala Polivalentă „Cristian Gațu” din București, în optimile de finală ale Cupei României la handbal feminin. Ea va putea fi urmărită la TV în direct și în exclusivitate pe postul PRO Arena. O mai puteți viziona întrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Ambii antrenori, Adrian Vasile respectiv Carlos Viver, au subliniat faptul că este mare păcat pentru faptul că două dintre cele mai bune echipe din handbalul feminin românesc trebuie să se întâlnească atât de devreme într-o competiție pe care amândouă vor să o câștige, iar spaniolul crede că de această dată echipa sa poate învinge tigroaicele.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea CSM București – Rapid din optimile de finală ale Cupei României la handbal feminin

Adi Vasile nu are probleme importante de lot înaintea acestui meci și va trimite pe teren cele mai bune jucătoare, începând cu golgeterul all time al Ligii Campionilor, Cristina Neagu. “Este o optime cu aer de finală. Este a patra oară când ne confruntăm cu Rapid în acest sezon și ne dorim să câștigăm trofeul” – a spus antrenorul CSM-ului.

ADVERTISEMENT

Carlos Viver a pierdut-o pe Sorina Grozav pentru o perioadă mai lungă, dar se poate felicita pentru faptul că Polman, Buceschi și Lopez au putut reveni în timp util la pregătiri și vor putea evolua. “Cred că Rapid joacă de la meci la meci mai bine și suntem pregătiți să scoatem un rezultat bun în Cupă. Îmi doresc ca jucătoarele să fie cât mai mult recuperate din punct de vedere fizic și astfel să putem oferi un joc bun și un spectacol pe cinste” – a spus el.

Cote la pariuri la jocul CSM București – Rapid

Pentru casele de pariuri CSM București – Rapid nu prea arată a derby ținând cont de cotele acordate celor două echipe. La victorie tigroaicele au cota de 1,45 iar Rapid 3,65. Șansă dublă 1X are cotă 1,25 iar șansă dublă X2 are cotă de 2,55. Dacă se vor înscrie peste 55,5 goluri cota va fi de 1,60 iar la un gol mai mult va urca la 1,80.

ADVERTISEMENT

Sunt trei meciuri jucate până acum între cele două echipe. CSM s-a impus în Supercupa României cu 28-26 și acum trei săptămâni în campionat cu 27-26, giuleștencele reușind un singur egal, 31-31. Din vară extrema Rapidului Jennifer Gutierrez va trece în tabăra CSM-ului, cu care a semnat un contract pe doi ani, după ce tigroaicele au pierdut-o din vară pe norvegianca  Malin Aune pe acest post.

ADVERTISEMENT