Sport

CSM Bucureşti – Rapid 27-26 etapa 14 din Liga Naţională la handbal feminin. “Tigroaicele”, victorie după un final de infarct. Clasamentul în lupta la titlu

CSM Bucureşti a învins-o pe Rapid, scor 27-26, în derby-ul etapei a 14-a din Liga Naţională la handbal feminin. Liderul a obţinut a 13-a victorie a sezonului în campionat.
30.01.2023 | 19:02
CSM Bucuresti  Rapid 2726 etapa 14 din Liga Nationala la handbal feminin Tigroaicele victorie dupa un final de infarct Clasamentul in lupta la titlu
Cristina Neagu, în acţiune în timpul derby-ului CSM Bucureşti - Rapid (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT
30-01-2023
15:32

CSM Bucureşti - Rapid 27-26

Liderul CSM Bucureşti a învins-o pe Rapid, scor 27-26, şi s-a distanţat la nouă puncte de rivala din Giuleşti, care este pe locul 4. Gloria Bistriţa ocupă poziţia secundă, la şase puncte în spatele lui CSM, în timp ce Râmnicu Vâlcea e pe 3, la opt puncte de lider.

FINAL: CSM Bucureşti – Rapid 27-26: “Tigroaicele” au obţinut victoria într-un final incendiar, când adversarele au avut posibilitatea de a egala pe ultimul act, după ce au recuperat două goluri pe tabelă.

Min. 55: CSM Bucureşti – Rapid 25-22! Echipa lui Adrian Vasile a reuşit să se distanţeze la trei goluri cu cinci minute înaintea finalului meciului.

Min. 50: CSM Bucureşti – Rapid 22-21! “Tigroaicele” sunt în avantaj pe finalul meciului, însă rapidistele au dovedit că pot oricând să întoarcă scorul.

Min. 45: CSM Bucureşti – Rapid 20-20! Derby-ul este foarte echilibrat şi cele două rivale sunt la egalitate cu 15 minute înainte de final.

Min. 40: CSM Bucureşti – Rapid 18-17! “Tigroaicele” au revenit, după cinci minute de vis, în care au marcat trei goluri şi nu au primit niciunul.

Min. 35: CSM Bucureşti – Rapid 15-17! Campioana are un start perfect de repriză secundă şi reuşeşte un avans de două goluri, după ce a a avut şi o inferioritate.

Pauză: CSM Bucureşti – Rapid 13-13: Chiar dacă au avut un avans de trei goluri, cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, “tigroaicele” au fost egalate înaintea pauzei.

Min. 25: CSM Bucureşti – Rapid 11-9: Jucătoarele lui Adrian Vasile au gestionat foarte bine o perioadă de inferioritate şi nu le-au oferit adversarelor prea multe şanse să înscrie.

Min. 20: CSM Bucureşti – Rapid 8-7: “Tigroaicele” au reuşit să revină în avantaj pe tabelă, după o serie de patru goluri consecutive. Rapidistele au atins o perioadă de aproape şapte minute fără să marcheze.

Min. 15: CSM Bucureşti – Rapid 6-6! Giuleştencele au avut un avans de două goluri, la 6-4, când Adrian Vasile a cerut un time-out. CSM Bucureşti a revenit, cu două goluri, în timp ce Eliza Buceschi a ratat o lovitură de la 7 metri.

Min. 10: CSM Bucureşti – Rapid 4-5! Din nou, cele două portăriţe reuşesc parade care limitează scorul în derby. Lorena Ostase a adus formaţia din Giuleşti în avantaj, cu o reuşită la care Marie Davidsen nu a mai avut ce face.

Min. 5: CSM Bucureşti – Rapid 3-2! Diana Ciucă şi Marie Davidsen au fost protagonistele primelor minute, cu parade care au ţinut tabela intactă timp de trei minute. Dorina Korsós a marcat primul gol al meciului, iar Cristina Neagu a egalat imediat. “Tigroaicele” au preluat conducerea, după cinci minute, prin golul marcat de Siraba Dembele.

Min. 1: A început derby-ul dintre CSM Bucureşti şi Rapid.

Atmosfera de senzaţie înaintea startului meciului, după ce organizatorii au închis instalaţia de iluminare pentru ca jucătoarele lui CSM Bucureşti să intre în sală la fel ca starurile din NBA.

30-01-2023
15:11

Fanii au început să umple tribunele pentru CSM Bucureşti - Rapid

Jucătoarele de la CSM Bucureşti şi Rapid au ieşit pe parchetul din Sala Polivalentă şi au început exerciţiile de încălzire. În tot acest timp, tribunele au început să se umple cu suporterii celor două formaţii.

Înainte de startul meciului, CSM Bucureşti este liderul campionatului, cu 37 de puncte, în timp ce Rapid ocupă locul 4, cu 31 de puncte.

CSM Bucureşti - Rapid

Meciul CSM Bucureşti – Rapid are loc luni, 30 ianuarie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul etapei 14 din Liga Naţională feminină de handbal. CSM Bucureşti este lider, fără eşec în 13 partide, din care a câştigat 12 şi a făcut un singur egal. Tigroaicele au 37 de puncte. Rapid, campioana în exerciţiu, ocupă locul 3, cu 31 de puncte,  10 succese, un egal, două eşecuri. Ambele au câştigat ultimele cinci partide. Cele două sunt reprezentantele noastre în grupele Ligii Campionilor, cu şanse mari de a merge mai departe, CSM fiind calificată direct în sferturi iar Rapid e sigură cel puţin de play-off.

Unde se joacă meciul CSM Bucureşti – Rapid

Întâlnirea CSM Bucureşti – Rapid se dispută luni, 30 ianuarie, de la ora 17:30 în Sala Polivalentă Cristian Gaţu din Capitală, în  etapa 14 din Liga Naţională feminină de handbal cu casa închisă. Este meciul de gală al handbalului feminin şi evident al celui din Bucureşti, pentru că vorbim despre două dintre cele mai bune echipe, cu reprezentări aproape de perfecţiune inclusiv în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Un astfel de meci este absolut clar că atrage ca un magnet iubitorii handbalului din Capitală şi mai ales pe numeroşii susţinători ai celor două echipe, rapidiştii promiţând să ofere un spectacol de mare frumuseţe în tribune, la meci fiind aşteptaţi şi câţiva dintre componenţii echipei de fotbal din Giuleşti.

Cine transmite la TV partida CSM Bucureşti – Rapid, din etapa 14 a Ligii Naţionale feminine de handbal

Partida CSM Bucureşti – Rapid se joacă luni, 30 ianuarie, de la ora 17:30, în Sala Polivalentă Cristian Gaţu din Bucureşti, în etapa 14 din Liga Naţională feminină de handbal şi va putea fi urmărită pe micile ecrane în direct şi în exclusivitate numai pe canalul PRO Arena. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Cei doi tehnicieni, Adi Vasile şi Carlos Viver, au declarat înaintea acestui meci intenţiile echipelor lor de a juca la victorie. CSM Bucureşti ar mări astfel avansul cel mai probabil decisiv în lupta la titlu, opinia generală fiind că asistăm la o demonstraţie de forţă din partea celui mai bun CSM din ultimii ani, cu şanse reale de a intra în Final Four în Liga Campionilor.

CSM Bucureşti şi Rapid îşi construiesc loturi stelare pentru viitorul sezon

Atât CSM Bucureşti cât şi Rapid, cu evoluţii remarcabile în Europa, au planuri mari pe termen lung. CSM a adus cinci jucătoare străine și o singură româncă: Jennifer Gutierrez, Monika Kobylinska, Trine Ostergaard, Vilde Ingstaad, Laura Flippes și Andreea Rotaru. Sunt jucătoare extrem de valoroase, care pot creşte şi mai mult forţa echipei lui Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Rapid București a anunțat și ea trei transferuri pentru viitorul sezon dar angolezele Albertina Kassoma și Azenaide Calos au drept de joc chiar de acum, ele putând fi folosite în LigaNaţională  de antrenorul Carlos Viver imediat.În schimb, Laura Kanor, extrema stânga de la Metz,  sora geamănă a jucătoarei deja aflată în lotul vişiniilor, va ajunge abia din vară. Şi recent a semnat şi Laura Gonzales. 

Cote la pariuri la jocul CSM Bucureşti – Rapid

Deşi este un meci de gală, cu două echipe având în componenţă jucătoare străine şi românce de mare valoare, pentru casele de pariuri pare un fel de antrenament cu public pentru CSM, pentru că acordă o cotă incredibil de mică la victorie fetelor lui Adi Vasile, doar 1,35 şi cotă de 3,70 celor de la Rapid. Şansă dublă X2 are cotă de 2,60.

ADVERTISEMENT

Poate că o explicaţie pentru această cotă foarte scăzută acordată victoriei tigroaicelor constă în faptul că în cele 12 meciuri directe de până acum doar ultima confruntare a avut parte de un rezultat de egalitate, 31-31, restul de unsprezece însemnând succese, unele chiar la diferenţe mari pe vremea când Rapid nu se ridicase cum a făcut-o în ultimii ani.

ADVERTISEMENT