Sport

CSM București, record incredibil în Liga Campionilor! Ce performanță au realizat „tigroaicele”

06.03.2021 | 10:34
CSM Bucuresti record incredibil in Liga Campionilor Ce performanta au realizat tigroaicele
ADVERTISEMENT

CSM București a stabilit un record incredibil în Liga Campionilor la handbal feminin, performanță cu care se pot mândri doar cluburile europene de prestigiu și cu bugete uriașe.

„Tigroaicele” evoluează pentru al șaselea an consecutiv în cea mai importantă competiție europeană din handbalul feminin, ceea ce e mare lucru ținând cont că echipa finanțată de la bugetul local s-a înființat abia în 2007.

ADVERTISEMENT

CSM a fost echipa care a ținut steagul sus în handbalul românesc și a cucerit trofeul în 2016, lucru care nu se mai întâmplase de nu mai puțin de 52 de ani, de la titlul cucerit de Rapid București.

CSM București nu a ratat niciodată calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

CSM București a câștigat primul titlu din istorie în 2015 și s-a calificat direct în grupele Ligii Campionilor, pe care a și reușit să o câștige în 2016, după ce a eliminat surprinzător în semifinale Vardar Skopje, iar în finală reușea să elimine marea favorită în Gyor.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2016-2017 al Ligii Campionilor CSM București a reușit din nou să se califice în Final Four, însă de data aceasta Vardar Skopje s-a impus clar: 33 – 38. Bucureștencele aveau însă să câștige finala mică împotriva celor de la Buducnost, scor 20-26 și termina pe locul trei.

Bucureștencele au confirmat și în sezonul 2017-2018, când au ajuns din nou în Final Four-ul de la Budapesta, unde s-a lovit de forța lui Gyor care a câștigat cu 26-20. Româncele însă au terminat pe locul trei după ce au câștigat finala mică cu Rostov-Don.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2018-2019, CSM București ratează pentru prima dată Final Four-ul dar se califică în sferturile de finală

CSM București ratează pentru prima dată Final Four-ul în sezonul 2018-2019, când era eliminată în sferturile de finala de franțuzoaicele de la Mets, după o dublă manșă: 26–31 și 22–23.

În sezonul trecut pandemia a „furat” reeditarea duelului clasic din handbalul feminin dintre CSM București și Gyor, care urmau să se întâlnească în sferturile de finală ale competiției. EHF a încercat să transforme sferturile de finală într-un turneu Final Eight, care să se dispute într-o singură manșă, însă forul european a renunțat la idee din cauză răspândirii accelerate a noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

CSM București poate ajunge pentru a șasea oară consecutiv în sferturile de finală ale Ligi Campionilor, dacă o va elimina pe rivala „locală” SCM Râmnicu Vâlcea, pe care o va întâlni într-o dublă manșă, pe 6 martie, respectiv 13 martie.

  • 5 participări consecutive are CSM București în Liga Campionilor
  • 1 trofeu al Ligii Campionilor a cucerit CSM în 2016
ADVERTISEMENT