Sport

CSM Bucureşti s-a reunit de Crăciun cu obiectivul de a merge în Final Four! Primele mutări pe piaţa transferurilor

CSM Bucureşti s-a reunit de Crăciun cu obiectivul de a ajunge în Final Four. "Tigroaicele" au înregistrat primele mutări pe piaţa transferurilor în intersezon.
28.12.2021 | 20:38
CSM Bucuresti sa reunit de Craciun cu obiectivul de a merge in Final Four Primele mutari pe piata transferurilor
ADVERTISEMENT

Jucătoarele de la CSM Bucureşti s-au reunit în ultimele zile ale anului 2021 cu gândul de a recupera distanţa faţă de Rapid în Liga Florilor şi de a obţine un loc mai bun în grupa din EHF Champions League.

Primul meci oficial al celor de la CSM Bucureşti în 2022 va fi pe 5 ianuarie, cu CSM Slatina, în Liga Naţională. “Tigroaicele” vor evolua la foc automat, cu meciuri din trei în trei zile, în campionat şi Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti s-a reunit de Crăciun! Mutări pe piaţa transferurilor

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Samara Da Silva s-a alăturat lotului “tigroaicelor” în această iarnă, fiind transferată de la rivala din Liga Naţională, Dunărea Brăila.

În plus, CSM Bucureşti a reuşit să o convingă pe Cristina Neagu să îşi prelungească înţelegerea pentru încă două sezoane. Siraba Dembele va mai rămâne şi ea cel puţin până în vara anului 2023 la “tigroaice”.

ADVERTISEMENT

În vară va pleca Carmen Martin. Extrema dreaptă şi una dintre cele mai importante jucătoare ale CSM-ului a ales să plece la Savehof. Va fi o pierdere grea pentru “tigroaice”, Martin fiind aleasă cea mai bună jucătoare pe postul ei la Campionatul Mondial recent încheiat.

Adi Vasile: “Meciurile debutează repede în 2022 și fiecare zi o să fie foarte importantă”

Adi Vasile a anunţat şi obiectivul principal al echipei la începutul pregătirii: calificarea în Final Four:

ADVERTISEMENT

„E foarte plăcut să începem antrenamentele din nou! Am petrecut Crăciunul acasă, dar intrăm într-o linie foarte clară de pregătire. Meciurile debutează repede în 2022 și fiecare zi o să fie foarte importantă.

Programul echipei CSM București se știe din vară, așa că perioada aceasta era stabilită, de necontestat. Fiecare dintre noi știe că suntem în două competiții foarte importante și fiecare zi o să conteze. Pentru a fi la nivel de elită, trebuie să te comporți ca în elită.

ADVERTISEMENT

“Obiectivele sunt foarte clare: ne dorim să câștigăm întrecerea internă și să ne calificăm în Final Four”

Toată lumea este la antrenament, cu excepția celor aflate în recuperare. Vacanța e un lucru care se întâmplă foarte rar. De acum încolo, trebuie să avem toată energia și să scoatem maximum din potențialul nostru.

Obiectivele sunt foarte clare: ne dorim să câștigăm întrecerea internă și să ne calificăm în Final Four. E foarte greu să găsești în această perioadă jucătoare de calitate, dar venirea Samarei este suficientă. Echipa asta trebuie să se lupte să câștige Liga Campionilor”, a spus Vasile la reunire.

CSM Bucureşti, prestaţii oscilante în prima parte a sezonului!

CSM Bucureşti nu a avut o primă parte strălucită a sezonului. A pierdut finala Cupei României în faţa Gloriei Buzău, iar după primele 9 etape este la cinci puncte distanţă de liderul Ligii Naţionale, Rapid.

În EHF Champions League, CSM Bucureşti este pe locul patru după primele opt etape cu patru victorii şi patru înfrângeri. “Tigroaicele” speră să prindă unul dintre primele două locuri, care ar asigura calificarea în sferturi.

  • 2018 este ultimul an în care CSM Bucureşti a jucat în Final Four
  • 19 puncte a adunat CSM Bucureşti în primele 8 etape
ADVERTISEMENT