Sport

CSM București – Rapid, noua rivalitate din handbalul românesc?! Cele două echipe se bat la titlu și anunță mutări spectaculoase

Rapid și CSM București sunt despărțite de un punct în fruntea clasamentului și anunță o nouă rivalitate în handbalul românesc pentru anii următori. Cele două formații din Capitală au făcut transferuri spectaculoase.
09.03.2022 | 17:25
CSM Bucuresti  Rapid noua rivalitate din handbalul romanesc Cele doua echipe se bat la titlu si anunta mutari spectaculoase
Cristina Neagu, în meciul Rapid - CSM București. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Lupta pentru titlu în Liga Florilor este una pasionantă în acest sezon. Rapid și CSM București sunt despărțite de un punct în clasament. SCM Râmnicu Vâlcea vrea să fie mai mult decât un arbitru al luptei și, poate reveni cu șanse bune în luptă, dacă va câștiga meciul restanță cu Deva.

CSM București – Rapid, noua rivalitate din handbalul românesc?

CSM București și Rapid anunță o nouă rivalitate în Liga Națională, în condițiile în care mutările pentru sezonul următor anticipează o nouă luptă aprigă la titlu și locul direct calificant în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, Rapid păstrează un punct avans după înfrângerea din derby-ul care a avut loc în urmă cu două săptămâni, 27-28. Totuși, CSM București trebuie să câștige cu SCM Râmnicu Vâlcea în weekend, pentru a rămâne în plasa liderului.

Rapid, la mâna ei în lupta la titlu! CSM așteaptă pasul greșit

Rapid este încă la mâna ei în lupta la titlu. Însă, presiunea va fi uriașă pe elevele lui Carlos Viver în ultimele 10 etape, mai ales că orice pas greșit poate să însemne un nou lider. Iar CSM odată ajuns în postura de lider, va fi dificil de doborât.

ADVERTISEMENT

Cele două formații ale Capitalei se pregătesc de sezonul viitor și, din mutările anunțate până acum, duelul va continua la cel mai înalt nivel. Cristina Neagu a fost abordată de Rapid înainte de a semna prelungirea pe încă două sezoane cu CSM București.

Transferuri de marcă pentru ambele echipe!

“Tigroaicele” le-au adus pe Kalidiatou Niakate, Marina Sudakova și Evelina Eriksson, iar în același timp au prelungit înțelegerile Cristinei Neagu, a lui Elizabeth Omoregie sau Barbara Lazovic. În schimb, vor pleca Tess Wester, Jelena Grubisic sau Carmen Martin.

ADVERTISEMENT

Mișcări de trupe importante sunt și la Rapid. Portarul naționalei Croației, Ivana Kapitanovic, a semnat cu echipa giuleșteană, care a reușit să le transfere pe franțuzoaicele de națională Orlane Kanor și Alexandra Lacrabere.

Eliza Buceschi, subiect de dispută între CSM și Rapid! Cu cine semnează handbalista

În plus, echipa lui Carlos Viver a anunțat transferul jucătoarei Jennifer Gutierrez Bermejo și a Irenei Espinola Perez. Din vară, la echipa lui Carlos Viver va juca și Lorena Ostase, jucătoare râvnită de mai multe formații din Liga Florilor.

ADVERTISEMENT

Eliza Buceschi este subiect de dispută între CSM București și Rapid. Handbalista este dorită la “tigroaice” însă pentru moment nu a ajuns la un acord cu oficialii CSM-ului și rămâne de văzut unde va juca în sezonul viitor.

Rapid, ambiții mari de viitor: “În doi sau trei ani vrem să câştigăm Champions League”

Ambițiile Rapidului au fost anunțate de Bogdan Vasiliu, managerul secției de handbal, într-un interviu pentru FANATIK la începutul sezonului: “Vrem ca la anul să atacăm titlul. Apoi, să mergem în Final Four-ul Ligii Campionilor şi în doi sau trei ani să câştigăm Champions League”, a spus Vasiliu la vremea respectivă. Obiectivul este în grafic.

Lucrurile nu stau rău nici pentru CSM București. “Tigroaicele” au profitat de eliminarea celor de la ȚSKA Moscova din Liga Campionilor și vor juca pentru un loc în Final Four cu Esbjerg. În Liga Florilor, “tigroaicele” așteaptă pasul greșit al Rapidului.

  • 1 punct le desparte pe Rapid și CSM București în fruntea clasamentului
  • 10 etape au mai rămas de disputat din Liga Florilor

 

ADVERTISEMENT