Sport

CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal feminin! “Uraganul” Neagu, o nouă evoluţie de excepţie

CSM Bucureşti a câştigat pentru a cincea oară în istorie Cupa României. SCM Râmnicu Vâlcea a rezistat o repriză cu "tigroaicele", însă au fost surclasate în final cu 34-26.
22.05.2022 | 18:15
CSM Bucuresti a castigat Cupa Romaniei la handbal feminin Uraganul Neagu o noua evolutie de exceptie
CSM Bucureşti, bucurie după ce a câştigat Cupa României. Sursa: Facebook CSM Bucureşti
ADVERTISEMENT
22-05-2022
15:15

CSM Bucureşti, câştigătoarea Cupei României! Neagu a marcat 12 goluri

CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal feminin după o victorie cu 34-26 în faţa lui SCM Râmnicu Vâlcea. Startul de meci a fost echilibrat, cu vâlcencele având o evoluţie excelentă în prima parte.

Mai mult, elevele lui Bent Dahl au intrat în avantaj la cabine, scor 15-14. Dar, cele 80 de minute jucate cu o doar o zi în urmă în semifinala cu Rapid şi-au cerut tributul şi echipa vâlceană a căzut.

CSM Bucureşti şi-a ridicat nivelul şi a risipit emoţiile în final. În partea a doua, atacul a funcţionat excelent, “tigroaicele” reuşind nu mai puţin de 20 de goluri, cu o medie de un gol la un minut şi jumătate. 

Cea mai bună marcatoare a CSM-ului a fost Cristina Neagu, cu 12 reuşite. De cealaltă parte Irina Glibko a înscris de 6 ori, cu menţiunea că 5 reuşite au venit din aruncări de la 7 metri. Este a cincea oară când CSM Bucureşti câştigă Cupa României, după ce s-a mai impus în 2016, 2017, 2018 şi 2019.

CSM Bucureşti – SCM Râmnicu Vâlcea 34-26 (14-15 la pauză)

CSM Bucureşti: Neagu 12, Martin 4, Aune 4, Arntzen 4, Amorim 3, Broch 2, Ramusovic 2, Dindiligan 1, Dembele 1, Andreea Klikovac 1.
SCM Râmnicu Vâlcea: Glibko 6, Elghaoui 5, Bucur 5, Levchenko 3, Nikolic 2, Bobana Klikovac 2, Lupei 2, Liscevic 1.

CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea vor juca în finala Cupei României la handbal feminin. Ultimul act este programat duminică, de la ora 15:30, în noua Sală a Sporturilor de Mioveni, unde se dispută turneul.

CSM Bucureşti – SCM Râmnicu Vâlcea, derby în finala Cupei României! “Tigroicele”, calificare fără emoţii

“Tigroaicele” au obţinut calificarea în finală după o victorie previzibilă împotriva Măgurii Cisnădie, scor 28-23. Emilie Hegh Arntzen a fost principala marcatoare a CSM-ului, cu 8 goluri. Norvegianca a primit şi titlul de “jucătoarea meciului”.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a avut meciul în control încă din start, iar la pauză a condus cu 3 goluri: 14-11. A fost un duel perfect pentru echipa lui Adi Vasile, care a reuşit să se califice în finală fără se facă o mare risipă de efort.

CSM Bucureşti – Măgura Cisnădie 28-23

CSM Bucureşti: Arntzen 8, Broch 4, Neagu 4, Martin 3, Dembele 3, Omoregie 2, Aune 2, Amorim 1, Dindiligan 1.
Măgura Cisnădie: Burghel-Neagu 7, Radojevic 3, Gjeorgjievska 3, Blazevic 3, Marin 2, Necula 1, Bardac 1, Băcăoanu 1, Ianăși 1, Abed-Kader 1

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid, thriller! Elevele lui Viver au egalat în ultimele secunde

În cealaltă semifinală, lucrurile au stat complet diferit. SCM Râmnicu Vâlcea şi Rapid au oferit un adevărat thriller. Echipa lui Carlos Viver a început excelent şi a condus cu 5 goluri la pauză, scor 17-12.

Vâlcea nu s-a dat bătută şi a făcut o repriză magistrală. Cu 30 de secunde înainte de final, echipa lui Dahl avea un gol avans şi atacul, pe care l-au irosit şi le-au permis giuleştencelor să egaleze din 7 metri în ultima secundă: 27-27.

ADVERTISEMENT

Patru reprize de prelungire! S-au jucat 80 de minute de handbal

Au urmat nu mai puţin de patru reprize de prelungiri. Primele două reprize au fost echilibrate şi scorul după primele 10 minute de prelungire a fost 32-32. Vâlcea s-a desprins în a treia repriză suplimentară la nu mai puţin de patru goluri.

Avea să fie un avans decisiv, chiar dacă Rapidul a încercat să revină. SCM Râmnicu Vâlcea nu a mai pierdut controlul meciului şi golul din ultimele secunde marcat de Liscevic a consfinţit rezultatul final: 41-39, după 80 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid 41-39

SCM Râmnicu Vâlcea: Levchenko 9, Dache 6, Elghaoui 6, Glibko 5, Klikovac 5, Liscevic 4, Lupei 4, Stamin 1, Gorshenina 1.
Rapid: Carlos 12, Fernandez 6, Buceschi 4, Perianu 3, Lefter 3, Badea 3, Korsos 2, Tîrcă 2, Popa 2, Hernandez 1, Constantinescu 1.

Finala Cupei României dintre CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea se va disputa duminică, de la ora 15:30. Finala mică se va desfăşura de la ora 11:00 între Rapid Bucureşti şi Măgura Cisnădie.

Minaur Baia Mare, înfrângere la patru goluri în Norvegia! Cupa EHF să dă în Maramureş peste o săptămână

Sâmbătă, Minaur Baia Mare a jucat în Norvegia prima manşă din finala EHF. Maramureşenii au avut o evoluţie sinusoidală la Naerbo, un meci presărat cu greşeli, dar şi execuţii foarte frumoase.

În cele din urmă, elevii lui Alexandru Sabou au pierdut cu 25-29 şi totul se va decide în returul de la Baia Mare, programat sâmbăta viitoare. Este un rezultat care poate fi întors, mai ales că atmosfera din Sala Lascăr Pană va fi una specială.

Naerbo – Minaur Baia Mare 29-25

Minaur Baia Mare: Buzle 5, Căbuț, Vujovic 4, Da Silva 3, Csepreghi 3, Cip 2, Nagy 1, Bera 1, Buguleț 1, Vujic 1.

Returul dintre Minaur Baia Mare şi Naerbo se dispută sâmbătă, 28 mai, de la ora 16:00.

  • 5 goluri a marcat Andrei Buzle, golgheterul lui Minaur în Norvegia
  • 1988 este anul în care Minaur Baia Mare a câştigat Cupa IHF
ADVERTISEMENT