Sport

CSM București și-a aflat adversara din sferturile Champions League. Momentul revanșei după eliminarea dramatică de anul trecut

CSM București și-a aflat adversara din sferturile de finală ale Champions League, acolo unde a acces după ce a terminat pe locul secund în faza grupelor.
26.03.2023 | 17:56
CSM Bucuresti sia aflat adversara din sferturile Champions League Momentul revansei dupa eliminarea dramatica de anul trecut
CSM București și-a aflat adversara din sferturile de finală ale Champions League, acolo unde a acces după ce a terminat pe locul secund în faza grupelor. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tigroaicele” au pierdut în ultimul meci din faza grupelor și au căzut pe locul 2 evitând astfel un posibil duel în sferturi cu Rapid, alegând să meargă pe ruta câștigătoarei dintre Esbjerg și Brest.

Esbjerg, adversara lui CSM București în sferturile Champions League

După dubla manșă din play-off s-a stabilit că adversara echipei CSM București în sferturile de finală ale Champions League va fi formația daneză Esbjerg, cea care eliminase trupa lui Adi Vasile anul trecut în aceeași fază a competiției.

ADVERTISEMENT

Esbjerg a trecut fără probleme în play-off de echipa franceză Brest. După o victorire cu 28-25 în Franța, formația daneză s-a impus și la returul de pe teren propriu la o diferență de trei goluri, 27-24.

Cele mai bune marcatoare ale învingătoarelor în partida retur au fost Henny Reistad – 6 goluri, Mette Tranborg – 5 și Vilde Ingstad – 4, în timp ce de la Brest s-au remarcat Jenny Carlson – 5 și Aissatou Kouyate – 4.

ADVERTISEMENT

Dubla manșă din sferturile de finală ale Champions League dintre CSM București și Esbjerg se va disputa pe 29/30 aprilie (turul, în Danemarca) și 6/7 mai (returul, în Sala Polivalentă din București), câștigătoarea urmând să ajungă în Final Four.

CSM București, eliminată dramatică anul trecut de Esbjerg

Este momentul mult așteptat al revanșei pentru ”tigroaice”, care anul trecut părăseau Champions League în sferturile de finală, după o dublă manșă de infarct cu Esbjerg, pierdută la un singur gol.

ADVERTISEMENT

CSM București a cedat în prima manşă, scor 25-26, într-o atmosferă extraordinară la Sala Polivalentă. Elevele lui Adi Vasile au făcut o gafă în final care le-a adus înfrângerea și per total chiar calificarea.

Și asta deoarece la returul din Danemarca s-a terminat 27-27. Deși formația noastră a condus mare parte din meci, iar la pauză avea două goluri avantaj, ceea ce însemna calificarea în Final Four, finalul a fost unul modest și danezele au mers mai departe.

ADVERTISEMENT

În faza grupelor din acest an, Esbjerg a fost în grupă cu Rapid și a terminat pe locul 3. Giuleștencele, care joacă împotriva lui Krim Ljubljana pentru un loc în sferturi, s-au impus la București, scor 34-32, dar au pierdut în Danemarca, scor 30-35.

ADVERTISEMENT