Sport

CSM București și-a suspendat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus! Vedetele clubului intră în șomaj tehnic. Ce sumă vor încasa în perioada de criză

25.03.2020 | 13:09
CSM Bucuresti sia suspendat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus Vedetele clubului intra in somaj tehnic Ce suma vor incasa in perioada de criza
ADVERTISEMENT

CSM București a anunțat printr-un comunicat că și-a suspendat activitatea din cauza pandemei de coronavirus. Pe perioada stării de urgență, jucătoarele clubului vor intra în șomaj tehnic și vor avea salariile reduse.

CSM București și-a suspendat activitatea. Anunţul făcut de vicecampioana României

CSM Bucureşti a publicat miercuri un comunicat de presă în care a anunţat că-şi suspendă activitatea sportivă din cauza pandemiei de coronavirus. În acelaşi timp, vicecampioana României a precizat că toate contractele sportivilor vor fi suspendate pe perioada stării de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv Municipal București traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situație în care se află și celelalte structuri sportive din România și din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor sportive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal București a întrerupt activitatea tuturor secțiilor, sănătatea sportivilor și iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.  

ADVERTISEMENT

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanțele militare nr. 1 și 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligați de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Participanții la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani aferente activității sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020). 

ADVERTISEMENT

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialitățile vor ridica starea de urgență. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Trebuie să avem răbdare și înțelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate și, suntem siguri, vom ieși învingători și din această teribilă încercare”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.

Salariul Cristinei Neagu ajunge la aproape 4.000 de lei

După anunţul făcut de CSM Bucureşti, Cristina Neagu va câştiga sub 1.000 de euro pe lună, aproximativ 4.000 de lei. Cea mai bună handbalistă a României avea un salariu lunar de 17.500 de euro la formaţia bucureşteană.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti nu este primul club din Liga Florilor care a anunţat suspendarea contractelor pe durata stării de urgenţă. SCM Craiova a luat această decizie cu o zi înainte, pe 24 martie, înainte de intrarea în vigoare a Ordonaţelor Militare nr. 1 şi 2 din 2020.

ADVERTISEMENT