Sport

CSM Bucureşti vrea să transfere superstarul lui Rostov! Oficialii confirmă interesul pentru Eduarda Amorim. Care este principalul obstacol. Exclusiv

CSM Bucureşti vrea să aducă întăriri din Rusia pentru "dubla" cu Esbjerg din sferturile EHF Champions League. Eduarda Amorim este dorită de "tigroaice", dar există un obstacol în calea mutării.
23.03.2022 | 23:40
CSM Bucuresti vrea sa transfere superstarul lui Rostov Oficialii confirma interesul pentru Eduarda Amorim Care este principalul obstacol Exclusiv
Eduarda Amorim, în meciul dintre Rostov şi CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti vrea să se întărească înainte de dubla din sferturile de finală din Liga Campionilor cu Esbjerg. “Tigroaicele” vor cu orice preţ să revină după o pauză de patru ani în Final Four-ul competiţiei.

CSM Bucureşti vrea să o transfere pe Eduarda Amorim de la Rostov!

Eduarda Amorim, superstarul echipei Rostov Don, este pe lista lui CSM Bucureşti, care vrea să o legitimeze pe handbalistă. Norvegienii de la VG.no dau ca sigură mutarea braziliencei sub comanda lui Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat? IHF a decis în urmă cu o săptămână ca jucătoarele care evoluează la echipele Rusia, Belarus şi Ucraina să devină libere de contract până în vară şi să poată semna cu orice echipă.

Oficialii confirmă interesul pentru jucătoarea lui Rostov!

Astfel că starurile de la echipele din Rusia şi-au găsit rapid angajamente pentru restul sezonului. Grace Zaadi a semnat cu Metz, Ana Gros s-a întors acasă la Krim Ljubljana, iar Beatrice Edwige a semnat cu Ferencvaros.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă Eduarda Amorim va putea semna cu CSM Bucureşti. Oficialii echipei au confirmat pentru FANATIK că o doresc pe jucătoarea din Brazilia, una dintre cele mai bune handbaliste din lume.

Principalul obstacol: va avea drept de joc în meciurile din Champions League?

CSM Bucureşti o doreşte pe Eduarda Amorim pentru meciurile din Champions League. Iar principalul obstacol din calea mutării este această incertitudine. Deocamdată nu este clar dacă jucătoarele venite de la echipele din Rusia pot evolua în acest sezon din EHF Champions League.

ADVERTISEMENT

Eduarda Amorim este una dintre cele mai experimentate handbaliste ale competiţiei. A câştigat nu mai puţin de cinci trofee ale Ligii: 2013, 2014, 2017, 2018, 2019. Toate au fost obţinute cu Gyor, pentru care a evoluat între 2009 şi 2021.

Amorim, detronată din topul celor mai mari salarii din handbal de Cristina Neagu!

Apoi a făcut pasul în Rusia, la Rostov. Acolo a devenit cea mai bine plătită handbalistă a lumii, cu un salariu de 18.500 de euro lunar. Avea să fie depăşită în luna decembrie, când Neagu a semnat noul contract cu CSM Bucureşti, pe un salariu de 20.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Din cauza războiului dintre Ucraina şi Rusia, EHF a luat decizia ca echipele din aceste ţări să fie eliminate din competiţiile europene. De această decizie a profitat CSM Bucureşti, echipă care nu a mai avut de disputat meciul cu ŢSKA Moscova şi s-a calificat direct în sferturi.

  • 35 de ani are Eduarda Amorim
  • 5 trofee ale Ligii Campionilor a câştigat Amorim cu Gyor

 

ADVERTISEMENT