Sport

CSM Bucureşti, update cu succes pentru 2019-2020! Trei semne pentru un nou sezon de vis al “tigroaicelor”, dar şi un semn de alarmă uriaş! Video

26.08.2019 | 11:35
CSM Bucuresti update cu succes pentru 20192020 Trei semne pentru un nou sezon de vis al tigroaicelor dar si un semn de alarma urias Video

CSM Bucureşti a început ca din puşcă sezonul 2019-2020 şi a câştigat Supercupa României în faţa lui SCM Râmnicu Vâlcea, scor 29-23. Pentru vicecampioana României, succesul obţinut în Braşov a fost o dulce revanşă în faţa rivalei, care i-a suflat două trofee din trei în stagiunea precedentă. Cu un antrenor nou şi un lot care a suferit modificări clare, “tigroaicele” visează la Final Four-ul Ligii Campionilor EHF. FANATIK a fost la meciul din Supercupa României şi îţi prezintă cele trei semne care anunţă un sezon de vis pentru CSM Bucureşti, dar şi care este semnalul de alarmă pentru echipa antrenată de Tomas Ryde.

CSM Bucureşti pregăteşte sezonul 2019-2020 cu gândul la revenirea Cristinei Neagu

CSM Bucureşti intră în sezonul 2019-2020 fără Cristina Neagu, care este încă nerefăcută complet după accidentarea suferită la Campionatul European din Franţa. Cu toate acestea, vedeta vicecampioanei României a dat semne de nerăbdare în timpul meciului cu SCM Râmnicu Vâlcea. Inter-ul stânga, care împlineşte luni, 26 august, 31 de ani, s-a zbătut pe marginea terenului şi în multe momente a fost ca un antrenor pe secund.

Cristina Neagu le-a dat indicaţii şi sfaturi colegelor, iar în momente importante a pus presiune pe brigada de arbitraj, motiv pentru care observatorul meciului i-a tras de câteva ori atenţia. Când Nora Mork s-a accidentat, prima care a mers s-o consoleze a fost vedeta “tigroaicelor”, la fel întâmplându-se şi când Crina Pintea a ieşit schiopătând de pe teren în ultimele minute. Cristina Neagu a arătat de ce este căpitanul şi liderul lui CSM Bucureşti, iar dorinţa ei arzătoare de a reveni pe teren anunţă că sezonul poate fi unul de excepţie nu doar pentru ea, cât şi pentru echipă. Mai ales că visul cel mare al handbalistei este să câştige Liga Campionilor cu formaţia din oraşul natal.

  • 12.12.2018 este data ultimului meci jucat de Cristina Neague

Noile jucătoare au adus un suflu proaspăt în jocul echipei

În această vară, CSM Bucureşti a adus zece jucătoare, acelaşi număr fiind trecut şi la capitolul plecări. Principala teamă a fanilor era că va lipsi omogenitatea, însă meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea pare că a împrăştiat, cel puţin temporar, acest nor. La prima partidă a sezonului, legăturile între jucătoare au arătat bine, chiar dacă au existat mici minusuri, inerente debutului.

Crina Pintea, MVP-ul Supercupei României, a avut o prestaţie de pus în ramă, reuşind să marcheze de şase ori. Pivotul echipei naţionale, transferat de la Gyor, le-a zăpăcit pe vâlcence, alternând incursiunile în forţă cu mici “floricele” tehnice. Linnea Torstenson, reîntoarsă de la Nice după două sezoane, a avut o evoluţie încântătoare în apărare, blocând multe dintre incursiunile rivalelor. Nu în ultimul rând, Denisa Dedu, venită de la Siofok, a avut câteva intervenţii magistrale în poartă, cu toate că Tomas Ryde a mizat în startul meciului pe Jelena Grubisic.

  • 5 handbaliste românce a transferat CSM Bucureşti în această vară (Crina Pintea, Gabriela Perianu, Denisa Vâlcan, Laura Chiper şi Denisa Dedu)

Bucuria jucătoarelor de la CSM București

Bucuria jucătoarelor de la CSM București https://fntk.ro/2nnnv

Gepostet von Fanatik.ro am Sonntag, 25. August 2019

Mâna lui Tomas Ryde s-a văzut din primele minute

Sezonul trecut, CSM Bucureşti a mers pe mâna lui Magnus Johansson şi pe cea a lui Dragan Djukic. Concluzia: stagiune ratată pentru echipa care dominase campionatul României până în 2019. Tomas Ryde a fost soluţia conducerii clubului, chiar dacă antrenorul sudez nu mai antrenase din 2016, când a plecat de la cârma echipei naţionale de handbal feminin a ţării noastre.

Primul plus adus de Tomas Ryde s-a văzut imediat. CSM Bucureşti joacă cu o viteză superioară în atac, motiv pentru care vâlcencele au fost deseori prinse pe picior greşit. În plus, “tigroaicele” au fost pe plus la pregătirea fizică, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine după pauză, când echipa suedezului s-a desprins rapid. Un alt atu: schimbă imediat când vede că ceva nu merge bine, cel mai bun exemplu fiind introducerea pe teren a Denisei Dedu.

Tomas Ryde este antrenorul lui CSM Bucureşti pentru sezonul 2019-2020 (sursă foto: Facebook CSM Bucureşti)
Tomas Ryde este antrenorul lui CSM Bucureşti pentru sezonul 2019-2020 (sursă foto: Facebook CSM Bucureşti)

Accidentările, vechiul semnal de alarmă. Ce s-a întâmplat cu Nora Mork

Nici nu a început bine sezonul 2019-2020 şi CSM Bucureşti trăieşte cu emoţii. În startul celei de-a doua reprize, Nora Mork a suferit o accidentare şi a avut nevoie de sprijinul echipei medicale pentru a părăsi terenul. Adusă de la Gyor în vară, handbalista norvegiană încearcă să revină la forma de altădată, trecând peste multe operaţii. După ce a mers la vestiare, Nora Mork a revenit pe bancă, însă pe chipul acesteia s-au putut vedea lacrimi.

În sezonul trecut, CSM Bucureşti a fost lovită de accidentări în pauza competiţională pentru Campionatul European din Franţa. Amanda Kurtovic s-a rupt la un meci amical al naţionalei Norvegiei, în timp ce Cristina Neagu stă de opt luni pe tuşă după o accidentare suferită la genunchi în timpul turneului final. Principala grijă a oficialilor CSM Bucureşti este să evite, pe cât posibil, un nou scenariu negru ca cel din decembrie 2018.

Accidentare pentru Nora Mork. Jucătoarea a avut nevoie de ajutor pentru a părăsi terenul.

Accidentare pentru Nora Mork. Jucătoarea a avut nevoie de ajutor pentru a părăsi terenul, dar a reintrat în joc. https://fntk.ro/2nnnv

Gepostet von Fanatik.ro am Sonntag, 25. August 2019

  • 3 Supercupe ale României a câştigat CSM Bucureşti (2016, 2017 şi 2019)