Sporturi

Volei: Sushi la fileu! Pregătiri pentru meciul anului în voleiul românesc

Înainte de meciul anului în voleiul românesc (12 decembrie, Sala Rapid, CSM Bucureşti vs Uralochka Ekaterinburg, de 8 ori câştigătoare a Ligii Campionior), antrenorul turc Ferhat Akbaş şi căpitanul "tigroaicelor" Naoko Hashimoto s-au relaxat gătind preparate asiatice la Zen Sushi.
06.12.2017 | 15:09
Volei Sushi la fileu Pregatiri pentru meciul anului in voleiul romanesc
ADVERTISEMENT

Ferhat Akbaş (31 de ani) şi căpitanul echipei, japoneza Naoko Hashimoto (32 de ani), s-au “duelat” în bucătărie. Nu la mâncat, ci la gătit. ”Tema” a fost un preparat asiatic, iar Ferhat n-a fost deloc dezavantajat, având în vedere că este familiarizat cu tradiţiile nipone, fiind, în paralel, şi antrenorul naţionalei Japoniei. Ajutaţi de un chef specializat în preparat asiatice, cei doi au gătit ”ca la carte”. 

“E mai greu să faci de mâncare decât să antrenezi, dar am avut noroc că am avut alături talent japonez autentic.  Naoko m-a ajutat mult şi aşa am reuşit să ne descurcăm. Data viitoare va fi mai bine” – Ferhat Akbaş , antrenor CSM Bucureşti (câştigătoare Challenge Cup în 2016). “Îmi place să mănânc, nu să gătesc. Mi-ar plăcea ca Ferkat să ne gătească după un meci câştigat” – Naoko Hashimoto, căpitan CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Iniţial, provocarea căpitanului nu a fost acceptată de antrenor, dar, în cele din urmă, acesta s-a gândit că ar putea face ceva inedit pentru voleibalistele sale. “Putem merge undeva după o victorie, dar nu pot găti eu, sunt în jur de 20 de persoane în cadrul echipei, cum să fac de mâncare pentru atâţia? De fapt…dacă mi-o cere căpitanul, cumva probabil mă voi descurca, dar doar dacă mă ajută ea” – a glumit Ferhat Akbaş, antrenor CSM Bucureşti.

Laudaţi de chef-ul restaurantului asiatic Cei doi au primit note mari de la chef Florin Zaharia, de la Zen Sushi. “S-au mişcat foarte bine. Naoko a fost ceva mai bine, dar e normal fiind japoneză. Lui Ferhat i-aş da nota 8, iar ei nota zece”, a precizat Florin Zaharia, chef  Zen Sushi. Trecând de la ipostaza de bucătar la cea de consumator, Ferhat ne-a dezvăluit ce l-a convins din punct de vedere gastronomic la bucătăria tradiţională românească.

ADVERTISEMENT

“Îmi place mult, dar pentru că suntem sportivi, trebuie să avem o dietă adecvată, aşa că mâncăm multă carne de pui, mai puţin peşte sau alte lucruri tradiţionale. Am încercat cam de toate. Desertul acela, papanaşi, mi se pare excelent. Am înţeles că se poate face şi acasă. Îmi plac şi sarmale, deşi nu ştiu sigur dacă sunt produse tradiţionale româneşti sau turceşti” – Ferhat Akbaş , tehnicianul “tigroaicelor”.

S-au pus în vânzare biletele la meci Partida din 16-imile CEV Cup dintre CSM Bucureşti şi Uralochka-NTMK Ekaterinburg se va disputa în 2 manşe (12 decembrie, ora 17.30, Sala Rapid) şi 9-11 ianuarie returul în Rusia. De 8 ori câştigătoare şi de 6 ori finaliste ale Ligii Campionilor, adversarele “tigroaicelor” se află pe locul secund în clasamentul all-time al competiţiei după Dinamo Moscova (11 titluri şi 5 finale). Biletele pentru meciul anului în voleiul românesc costă 15 lei şi se pot achiziţiona online din reţeaua Eventim 

ADVERTISEMENT