Sport

Dezastru la CSM Bucureşti după 22-29 cu Kristiansand. Calificarea în sferturi, sub semnul întrebării

16.01.2021 | 18:30
Dezastru la CSM Bucuresti dupa 2229 cu Kristiansand Calificarea in sferturi sub semnul intrebarii
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a pierdut confruntarea cu Vipers Kristiansand cu scorul de 22-29 în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. În urma acestui eşec, şansele de calificare directă în sferturi au scăzut dramatic pentru echipa antrenată de Adrian Vasile.

În acest moment, „tigroiacele” ocupă locul 2, cu 11 puncte, după Rostov pe Don, însă prezenţa lor pe locul secund nu trebuie să entuziasmeze, pentru că au înregistrat deja patru eşecuri şi o remiză. Contracandiatele la această calificare directă, Metz (10 puncte, 7 meciuri), Ferencvaros (10 puncte, 9 meciuri) şi, mai ales, norvegiencele de la Kristiansand (10 puncte, 6 meciuri), au marele avantaj că au jucat mai puţine partide, ca urmare a pandemiei de COVID care a blocat multe meciuri.

ADVERTISEMENT

În handbal nu este ca la fotbal ca să se acorde victorie la masa verde în cazul în care o echipă are infectări cu coronavirus şi nu poate evolua şi nici nu poate fi obligată acea echipă să intre pe teren cu restul lotului valid. Aşa încât clasamentul a fost serios bulversat în ambele grupe principale şi una dintre cele mai afectate a fost Kristiansand, care are doar şase meciuri jucate, inclusiv acesta cu CSM Bucureşti, patru victorii şi două remize.

LIVE CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 22-29 VEZI VIDEO

Clasamentul grupei A
Clasamentul grupei A

Minutul 60: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 22-29. Final de meci. „Tigroaicele“ ajung la 4 meciuri fără victorie, ultimele 3 au fost înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Minutul 55: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 21-27. Omoregie, accidentată la gleznă, a primit îngrijiri medicale.

Minutul 50: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 17-24. Cele două formaţii merg cap la cap de 10 minute.

ADVERTISEMENT

Minutul 45: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 13-21. Diferenţa se menţine.

Minutul 40: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 10-18. Norvegiencele se desprind la 8 goluri.

Minutul 35: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 10-15. Niciun gol pentru norvegience în primele 4 minute ale reprizei secunde.

Minutul 30: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 9-14. Adrian Vasile a recurs la multe improvizaţii în prima repriză.

ADVERTISEMENT

Minutul 25: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 7-11. Lazovic s-a lovit de Crina Pintea şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un singur gol în cinci minute

Minutul 20: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 7-10. Meci echilibrat. Grubisic are 6 parade reuşite.

Minutul 15: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 5-7. Grubisic, prestaţie excelentă în poartă. Neagu a ajuns la 3 goluri.

Minutul 10: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 4-5. Adrian Vasile a cerut primul time-out după 5 minute şi jumătate de joc, la scorul de 1-5, iar rezultatele s-au văzut.

Minutul 5: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand 1-4. Primul gol a venit după 75 de secunde.

Minutul 0: A început partida! Prima minge a fost a norvegiencelor.

UPDATE 16:25 / Jucătoarele de la CSM Bucureşti au ieşit la încălzirea dinainte de meci.

CSM Bucureşti, încălzirea dinaintea jocului cu norvegiencele. FOTO: fanatik
CSM Bucureşti, încălzirea dinaintea jocului cu norvegiencele. FOTO: fanatik

CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Meciul CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand se joacă sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 17:00 şi este televizat pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Poate fi urmărit şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO. CSM are nouă meciuri disputate, fiind la zi, la fel ca ultimele trei clasate, Ljubljana, Esbjerg şi Bietigheim. Ferencvaros are un joc mai puţin, iar Metz două. Aşa încât locul 2 ocupat de bucureştence nu reflectă realitatea din grupă.

Kristiansand a jucat pe 9 ianuarie, făcând egal cu Esbjerg, după o pauză incredibilă de trei luni, pentru că în 2020 ultima partidă fusese tot un Esbjerg – Vipers şi tot remiză, pe 10 octombrie. Norvegiencele au şi atuul victoriei cu 30-25 pe teren propriu în faţa CSM-ului, în condiţiile în care atunci a lipsit Cristina Neagu, infestată cu COVID 19.

Îngrijorează serios forma slabă a liderului Cristina Neagu

Acum, fetele noului selecţioner al României, Adi Vasile, sunt obligate să câştige atât pentru a rămâne în cursa pentru primele două locuri, cât şi pentru a-şi întări poziţia în primele şase, de la locul 3 la 6 echipele urmând a juca baraj pentru accesul în sferturi. Nu va fi deloc uşor, ţinând cont de problemele existente la club şi tensiunile provocate de viitorul incert în urma declaraţiilor noului primar general, Nicuşor Dan.

Problema cea mai serioasă este că tocmai vedeta echipei, cea mai bună handbalistă a lumii de patru ori, Cristina Neagu, nu mai este ceea ce a fost, lucru sesizat încă de la turneul final al EURO, în Danemarca, unde România a suferit mult urmare a evoluţiei palide a liderului ei.

Norvegiencele s-au impus clar în 2018 la Bucureşti

Vipers Kristiansand este cu adevărat un adversar veninos, care are şi atuul moral al faptului că are deja în palmares un succes clar, la şase goluri, la Bucureşti, în 2018, şi chiar va fi o încercare teribilă pentru bucureştence pentru a le depăşi.

CSM a condus în ultimul meci, la Budapesta, cu două goluri la pauză, dar a pierdut fără drept de apel în faţa lui Ferencvaros, după o degringoladă totală în ultimul sfert de oră.

Nu surprinde pe nimeni faptul că, deşi joacă acasă, CSM Bucureşti nu este considerată favorită de casele de pariuri, cota mai mică, 1,75, fiind acordată norvegiencelor. Cine va avea totuşi curajul să mizeze pe orgoliul tigroiacelor şi îi va ieşi pasienta va avea o cotă de 2,30.

ADVERTISEMENT