Fotbal intern

FOTO. Lovitură pentru Mititelu! Nu mai poate folosi numele FCU!

Tribunalul a decis că Adrian Mititelu nu este deţinătorul palmaresului echipei Universitatea Craiova. Din acest moment, conform hotărârii instanţei, acesta nu mai poate folosi nici măcar numele...
25.09.2017 | 15:46
FOTO Lovitura pentru Mititelu Nu mai poate folosi numele FCU

Tribunalul a decis că Adrian Mititelu nu este deţinătorul palmaresului echipei Universitatea Craiova. Din acest moment, conform hotărârii instanţei, acesta nu mai poate folosi nici măcar numele FCU Craiova!

Dosarul soluţionat în data de 22 septembrie 2017 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut ca obiect recursul declarat de către familia Mititelu împotriva hotărârii 1351, pronunţată de Tribunalul Bucuresti în data de 29.10.2015 şi care a soluţionat cererea Clubului Sportiv Universitatea Craiova de anulare a inregistrării de către familia Mititelu a mărcilor naţionale combinate (scrise şi desenate)Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

În aceste condiţii, denumirea, stemele legendarei ”Ştiinţa” Craiova aparţin Clubului Sportiv Universitatea, care a reînfiinţat echipa de fotbal în 2013 şi care acum activează în Liga 1. CS U Craiova, club înfiinţat în 1948, rămâne, aşadar, cu palmaresul intact 4 titluri de campioană şi cu 6 Cupe ale României, pentru că din 1994, de când s-a înfiinţat FC Universitatea Craiova, echipa n-a mai câştigat nimic. Mai jos, comunicatul de pe site-ul celor de la CSU Craiova.

Comunicatul celor de la CSU Craiova

“Pagina 13 – ultimul aliniat: „reclamanta iniţială (Fotbal Club U Craiova S.A. – aflată in faliment –n.r.) precum şi intervenienţi (familia Mititelu şi, ATENŢIE, noua societate U Craiova 1948 S.A. înfiinţată în anul 2013 – n.r.) nu pot invoca cum că ar fi continuatori ai Clubului Sportiv Universitatea Craiova”

– Pagina 14 – ultimul aliniat: „…pârâta Clubul Sportiv fiind continuatorul Clubului Sportiv din 1948 şi putând invoca notorietatea denumirii Universitatea Craiova…” (astfel, instanţa s-a pronunţat asupra apartenenţei palmaresului)
 
– Pagina 15 – ultimul aliniat, prin care se interzice folosirea stemelor şi a denumirilor: “Menţionăm şi faptul că nu numai denumirea de UNIVERSITATEA CRAIOVA a fost apropiată, ci marca “FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA”, înregistrată la OSIM sub nr. 40355/21.12.1999, precum şi marca ,,FC UNIVERSITATEA CRAIOVA”, înregistrată la OSIM sub nr. 120455/09.10.2012 reprezintă copii aproape identice ale elementului figurativ folosit de Echipa de Fotbal Universitatea Craiova în anii 1970 – 1980, respectiv litera „U” formată din linii şi cuprinzând leul cu o sabie în mână în mijloc şi ţinând piciorul pe o minge de fotbal, folosirea acestui element figurativ fiind de notorietate
 
-Pagina 16 – aliniatul 5: „…tribunalul a reţinut că imaginea, culorile şi însemnele Clubului Sportiv Universitatea Craiova nu aparţin intervenienţilor (ATENŢIE, este vorba de societatea nou înfiinţată U Craiova 1948 S.A., care este prezentată de familia Mititelu ca fiind FCU – n.r.) aceştia nefiind continuatorii Clubului Sportiv Universitatea din 1948
 
-Pagina 15 – aliniatul 4: Instanţa constată in mod clar intenţia frauduloasă a familiei Mititelu şi a U Craiova 1948 S.A. de a crea în mintea supoterilor ideea că sunt continuatorii activităţii fotbalistice ai Universităţii Craiova.”
 
Pentru a evita alte confuzii pe viitor trebuie menţionat că familia Mititelu nu poate folosi nici măcar denumirea de „FC U”. Acesta este şi motivul pentru care societatea nou înfiinţată în anul 2013 se numeşte U Craiova 1948 S.A. şi nu FC U Craiova după cum se poate vedea”