Sport

U Craiova – CFR Cluj, „Dublu impact” leșinat: La „Supercupa” lăudată, să nu te duci cu sacul! “Decât” 30 de minute, din 180

„Dubla” care a opus campioana și deținătoarea Cupei s-a încheiat echitabil: În campionat, Craiova a pierdut previzibil, iar în Cupă, „găselnița” lui Dan Petrescu s-a „spart” la șutul lui Houri, care a „egalat” într-o „Supercupă” din care s-a jucat fotbal adevărat un pic mai mult de o jumătate de repriză
24.09.2021 | 00:17
U Craiova  CFR Cluj Dublu impact lesinat La Supercupa laudata sa nu te duci cu sacul Decat 30 de minute din 180
ADVERTISEMENT

Întâlnirea desfășurată în două acte dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova a semănat cu un fel de „Supercupă”, disputată în sistem tur-retur, dar pe fronturi diferite. Ar fi putut arăta asemenea unui film cu Van Damme, gen „Dublu impact”, numai că n-am văzut o luptă pe cinste decât în a doua jumătate a reprizei secunde a partidei de Cupă, după ce „bomba” lui Houri își atinsese ținta, după un joc tern, de ambele părți.

În meciul de campionat, alb-albaștrii au reacționat aproape protocolar și au pierdut, așa cum mulți anticipau, în deplasare, în fața unei echipe superioare. În jocul de Cupă, ca să nu se facă de râs în fața unei echipe improvizate, Reghecampf a introdus la pauză vedetele Koljic, Gustavo și Ivan. Manevra a dat roade, iar Universitatea Craiova s-a impus. Prea puțin, însă, pentru o echipă care, ani buni, se auto-iluzionează că are șanse reale la titlu…

ADVERTISEMENT

Timp de mai bine de trei reprize din această „dublă”, incompetența Craiovei s-a lungit la plajă, cu fața la soarele nocturnei, de parcă Reghecampf și echipa lui s-ar afla într-un concediu prelungit. Acum, salvarea a venit de la Houri și de la banca de rezerve bine primenită. Dar, de ce oare, mai mereu, Craiova are nevoie de salvare?

Din „Dublul impact” U Craiova – CFR Cluj a lipsit Van Damme, dar a „explodat” obuzul lui Houri, salvând un meci tip „Supercupă”

„Dacă ne vom califica, va fi o surpriză”, declara Dan Petrescu înaintea jocului din această seară. Mai în glumă, mai în serios, afirmația avea acoperire, mai ales în condițiile în care lotul clujean era profund sărăcit, iar lipsa unui atacant adevărat s-a făcut simțită încă de la început. Însă, când joci în fața unei favorite al cărei joc se bazează pe cimilituri și care, pe teren propriu, n-a tras un șut la poartă până în minutul 63, lucrurile se puteau schimba.

ADVERTISEMENT

Golul lui Houri parcă a făcut să se surpe norii asupra arenei „Ion Oblemenco”, după ce timp de trei sferturi din joc suporterii ațipiseră cu ochii larg închiși la echipa lor, care pasa de-a latul terenului.

Ar fi fost, într-adevăr, o rușine pentru întreaga suflare alb-albastră dacă nu apărea acest moment de „enervare” pozitivă. Glumind un pic, în ansamblul meciului, șutul lui Houri a semănat cu un abuz ca un obuz… Un abuz care a detonat un meci slab, între două pretendente la titlu, dintre care una este campioana en-titre, iar cealaltă, deținătoarea Cupei. A trebuit să apară „Van Damme” Houri, să salveze impresia și să ne facă, pentru o clipă, să visăm că am văzut alt meci…

ADVERTISEMENT

Intrarea lui Nistor, pe sistemul „totul sau nimic”, a fost cumva previzibilă. Reghe a prins momentul prielnic și s-a gândit că-i practic să-și trimită jucătorii la culcare în loc să-i astenizeze cu prelungirile sau, Doamne ferește, cu loviturile de departajare. Dar, chiar și așa, impresia de joc în doru’ lelii lăsată de titularii de ocazie, până la intrarea pe teren a tuturor vedetelor Craiovei lasă un gust amar și provoacă îngrijorare.

Deși, în etapa viitoare, „juveții” vor juca împotriva lui Dinamo, o trupă pe care multă lume o vede drept un fel de Ciocănitoara Woody, aflată la plimbare în Parcul Privighetorilor, echipa craioveană nu seamănă deloc cu ceea ce cred unii că este.

ADVERTISEMENT

Deac? Iartă-l Istvane, că știe ce face!

Deși Petrescu a „amenințat” că va trimite în teren juniorii, de teama unor noi accidentări, FANATIK a dezvăluit că una dintre vedete, Ciprian Deac, a ținut morțiș să joace în meciul de Cupă. Alături de Chipciu și Hoban, Deac promitea o suavă dăruire de orgoliu, dar prezența sa printre titulari avea să trezească fiori.

Dar, după ce a primit un cartonaș galben în urma unui fault la Baiaram, căpitanul CFR-ului a fost la un pas să fie eliminat, lovind mingea după fluierul lui Istvan Kovacs. E greu de presupus că arbitrul n-ar fi reacționat invers, dacă, în locul lui Deac, gestul ar fi fost comis de un „nume comun”. N-a vrut Istvan să strice echilibrul și așa firav al jocului, deși internaționalul clujean a forțat nota, pentru că, nu-i așa, e vedetă și merită să fie iertat..

Chiar și cu Deac în teren, parcă mai șters de la meci la meci, dar fără Alibec, Omrani și Susic, CFR-ul pare să semene, uneori, cu o unitate militară care face manevre pentru lupta de șes, pe aripa unui fluviu.

E drept, până la partida din Bănie, „Bursucul” nu câștigase niciun meci de Cupă, din postura de antrenor al CFR-ului. Mai mult, el își amintise la microfonul Digisport că nu a cucerit niciodată trofeul în România, mândrindu-se, însă, cu un succes repurtat în China. Fotbalul ne farmecă, uneori, cu omenia obstacolelor sale.

Reghecampf și Dan Petrescu: La vremuri noi, tot voi!

După victoria din campionat, CFR-iștii s-au detașat la patru puncte de FC Botoșani, în timp ce oltenii rataseră momentul de a se apropia la doar un punct distanță de Rapid, formația clasată pe ultima treaptă a podiumului.  Așa s-a întâmplat ca două echipe cu pretenții la roade îmbelșugate să se întâlnească din nou la cules laurii orgoliilor, în a doua jumătate a lunii septembrie, cea cu osia unsă cu must. De această dată, Universitatea Craiova și-a luat revanșa. Rămâne să aflăm ce va face cu ea, pentru că Reghe are mult de lucru.

Dan Petrescu și Laurențiu Reghecampf sunt doi dintre cei mai în vogă antrenori români ai momentului. În această lună, s-au întâlnit în premieră și imediat au recidivat. Se întâmplă rar să se adune atât de târziu un pumn de oameni aleși, iar atunci când se întâmplă, satisfacția și spectacolul par garantate. Din păcate, contextul în care s-a disputat acest meci de Cupă i-a făcut pe amândoi să rămână datori, „programându-i”, poate, pentru o luptă decisivă pentru titlu. Vom afla…

Cu o zi înaintea meciului de campionat, Laurențiu Reghecampf împlinise 46 de ani, numai că șprițul n-a gâlgâit plăcut spre paharele „juveților”. Toată lumea își dorise ca sindrofia să se petreacă după jocul din Gruia, numai că antrenorul a privit partida precum un copil care observă la cofetărie o căpățână de zahăr și nu se dezlipește de lângă ea până n-o înfulecă, cu tot cu galantar, ceea ce de regulă și în particular, nu prea se întâmplă.

Acum, Reghe zâmbește. Mai grav e că, la declarațiile de la finalul jocului, Dan Petrescu râdea…

Menajăm, menajăm, dar până când?

Înaintea meciului de luni, FANATIK anunțase, în exclusivitate, că patronul Neluțu Varga îi ceruse lui Dan Petrescu să nu-l mai folosească pe Emmanuel Culio, după prestațiile slabe cu FC Botoșani și cu Jablonec. Jucătorul în vârstă de 38 de ani a rămas subiectul polemicilor și multă lume n-a înțeles motivele pentru care Petrescu l-a readus la echipă. Probabil, a contat experiența sau faptul că Petrescu s-a simțit „descoperit” în zona în care evoluează Culio, dar „,mișcarea” a adus mai mult cu manevra obișnuită a fermierului modern, care dacă n-are vacă, își cumpără urs.

Cu toate acestea, Culio a jucat surprinzător de bine în partida din Gruia și, cunoscută fiind încăpățânarea „Bursucului”, am fi putut să-l revedem și în meciul de la Craiova. N-a fost, însă, așa, pentru că Petrescu l-a menajat și pe el, ca pe restul titularilor de drept.

Important este, însă, faptul că, măcar în jocul de Cupă, defensiva lui CFR a resimțit nevoia experienței lui Culio. Așa cum atacul a resimțit lipsa… atacanților, dar aceasta este o poveste pe seama căreia s-a bătut, deja, moneda.

De altfel, și Reghecampf a început jocul de la Craiova cu Ivan, Koljic, Gustavo, Bancu și Nistor pe banca de rezerve, semn că din Cupa României pare să mai fi rămas doar numele pământean al unei foste stări de spirit. Dar, pe sistemul „menajăm, menajăm, dar până când?”, Reghecampf și-a scos artileria grea la „atac.

Una peste alta, ambele echipe și-au văzut interesul. Cum își vor folosi, în continuare, atuurile, rămâne să aflăm. Dincolo, însă, de mirajul calificării (în ce o privește pe Craiova) și de strategia Clujului de a menaja o echipă întreagă, ideal ar fi ca, în viitor, aceste echipe cu pretenții să nu cadă în capcana proverbului cu pomul lăudat.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 2,87 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”