CSU Craiova e încă în aer. Nu a fost afiliată de FRF!

Situaţia echipelor din Craiova rămîne una incertă, dar de data aceasta echipa primăriei din Bănie, CSU, are probleme. Formaţia condusă de Olguţa Vasilescu a fost ieri printre echipele care au...
15.08.2013 | 13:26
CSU Craiova e inca in aer Nu a fost afiliata de FRF

Situaţia echipelor din Craiova rămîne una incertă, dar de data aceasta echipa primăriei din Bănie, CSU, are probleme. Formaţia condusă de Olguţa Vasilescu a fost ieri printre echipele care au participat la tragerea la sorţi care a stabilit programul sezonului 2013/2014 al Ligii a 2-a, însă acest lucru s-a întîmplat doar pentru că oltenii au primit un aviz provizoriu din partea Comitetului Executiv.

CSU Craiova nu a fost încă afiliată de FRF şi întîmpină dificultăţi cu dosarul înaintat “federalilor” pentru a primi licenţa de a funcţiona în eşalonul secund. Formaţia olteană a primit termen o săptămînă pentru a-şi rezolva problemele, iar în funcţie de felul în care vor reuşi să se alinieze la cerinţele FRF, Comitetul de Urgenţă va lua o decizie în privinţa afilierii echipei a doua din Craiova.

“Nu vreau să mă înţelegeţi greşit, eu nu neg informaţiile voastre. Însă eu de ieri ştiu că sîntem afiliaţi la Federaţia Română de Fotbal”, a comentat Felix Grigore, directorul general adjunct al CSU.

În aceeaşi situaţie cu CS U Craiova se mai află şi alte cluburi din ligile inferioare, dar şi de la fotbal feminin. Echipa Olguţei are, în acest moment, un aviz provizoriu pentru afilierea provizorie. Circuitul pînă la afilierea definitivă prevede ca Adrian Stîngaciu, directorul Departamentului Juridic al FRF, să facă o adresă către Ministerul Sportului prin care să întrebe de ce toate grupările care au solicitat Certificatul de Identitate Sportivă au primit, în schimb, doar un aviz din partea MTS, valabil pe 90 de zile şi dacă acel aviz a fost eliberat doar din cauza unor probleme tehnice sau pentru că există impedimente legale pentru eliberarea CIS-urilor. Apoi, după ce se va primi acest răspuns, Comitetului Executiv, la proxima şedinţă, va oficializa afilierea acestor cluburi. Chiar dacă nu se întrevăd “scurtcircuite” pe acest traseu birocratic, CS U Craiova nu este, în acest moment, afiliată definitiv şi, cel puţin teoretic, mai are emoţii pînă va trece acest hop.