Fotbal intern

Marcel Popescu, taxat de patronul CSU Craiova despre noul stadion: “Mai entuziast de felul dânsului”

Noul stadion al Craiovei este gata, dar la CSU nu este linişte. Mihai Rotaru este nemulţumit de o declaraţie a lui Marcel Popescu legată de dreptul altor echipe de a folosi noua "bijuterie" din Bănie.
08.11.2017 | 08:25
Marcel Popescu taxat de patronul CSU Craiova despre noul stadion Mai entuziast de felul dansului
ADVERTISEMENT

Neînţelegeri între patron şi preşedinte la CSU Craiova. Mihai Rotaru l-a contrazis pe Marcel Popescu, după ce acesta din urmă declarase că formaţia din Liga 1 Betano are drept exclusiv de a juca pe noul stadion din Bănie. Conform preşedintelui, orice altă echipă ar trebui să ceară voie conducerii CSU. Nu de aceeaşi părere este patronul echipei.

“E mai entuziast de felul dânsului, domnul Popescu. Universitatea Craiova nu are exclusiviate pe Ion Omblemenco. Se poate întâmpla orice, fără să ni se ceară acordul. Poate juca echipa naţională. Pot juca grupe de juniori. Avem drept de folosinţă prioritar şi exclusivitate pe fotbalul profesionist. Din acel moment, se face o adresă şi orice poate să joace.

ADVERTISEMENT

Eu nu vorbesc de Adrian Mititelu, nu intru în polemică. Se pune problema de ce am avut această prioritate de a juca pe Oblemenco. În 2013 ne-am obligat să investim în echipă, să nu o mutăm din oraş, să avem centre de copii şi juniori. Avem 50 de copii, cu casă şi masă plătite de noi.

Nu avem exclusivitate pe noul Oblemenco. Dacă sunt activităţi de interes public, nu trebuie să ne întrebe nimic Primăria, iar meciurile naţionalei sunt de interes public. Din punctul nostru de vedere, nicio echipă nu trebuie să ne ceară dreptul să joace pe noul stadion”, a explicat Mihai Rotaru pentru o televiziune de sport.

ADVERTISEMENT

Rotaru a povestit o situaţie asemănătoare pe care au întâmpinat-o oltenii în sezonul trecut: “Am vrut să jucăm la final de play-off pe Arena Naţională. Nu am fost lăsaţi de Primăria Bucureşti. Juca FCSB peste două zile şi trebuia păstrat terenul pentru FCSB. Noi trebuie să ne protejăm gazonul, dar nu în sensul de a nu lăsa pe nimeni să joace”, a spus Mihai Rotaru, finanţatorul oltenilor.

“E un contract din 2013 încheiat, nu e nicio problemă. Noi aşteptăm de doi ani de zile să se deschidă acest obiectiv. Să fim părtaşi alături de 35.000 de suporteri care susţin echipa. Este înstrăinat, titularul investiţiei este Primăria Craiovei. Drept de folosinţă, dar nu şi unică. Avem prioritate, da, exclusivitate, s-a considerat că mândria Craiovei este Universitatea, asta s-a făcut pentru echipă în semn de respect”, este declaraţia dată de Marcel Popescu şi nu tocmai agreată de Rotaru.