Sporturi

CTP a comentat calificarea lui Marius Copil în finala de la Basel: “Tenis de clasă mondială!”

27.10.2018 | 21:14
CTP a comentat calificarea lui Marius Copil în finala de la Basel

Marius Copil s-a calificat în finala turneului de la Basel, după ce l-a învins pe Alexander Zverev cu scorul de 6-3, 6-7 (6), 6-4. Cristian Tudor Popescu a comentat victoria tenismenului român din semifinale și spune că acesta a jucat un “tenis de clasă mondială.”

“După atâția ani de muncă ai acestui băiat, după ce s-a zbătut la locul 200, locul 100 și ceva, în zona chinuitoare a tenisului, iată-l explodând în acest turneul de la Basel, cu un tenis de clasă mondială. Pentru mine a fost o surpriză. Se întâmplă rar să am surprize în tenis. Am văzut la Basel un alt Marius Copil, loviturile sunt aceleași dar jucătorul care le execută este altul”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.

Marius Copil s-a calificat în finala turneului de la Basel

Victoria din semifinale i-a adus lui Marius Copil un salt de 33 de locuri în clasamentul ATP, de pe 93 pe 60, dar și un cec în valoare de aproape 210 mii de euro. “A dovedit siguranță, încredere, maturitate și un cuvânt mai popular, tupeu, extraordinare. Până acum, Marius Copil avea un comportament de jucător în jurul locului 100, în turneul acesta s-a comportat ca un jucător de top 10”, a mai spus CTP.

Marius Copil va juca în finala de la Basel împotriva elvețianului Roger Federer, care a trecut în semifinale de rusul Daniil Medvedev cu 6-1, 6-4. E un eveniment extroardinar. Marius va juca relaxat, nu va avea niciun moment de crispare în fața celui mai bun jucător al tururor timpurilor. Mă bucur pentru acest băiat, pentru că după atâția ani de muncă – nu a fost ajutat de autorități, totul se datorează familiei, sponsorului – pe propiile picioare a ajuns atât de sus și a dus numele României alături de Roger Federer”, a adăugat jurnalistul.

Tenismenul român a venit din calificări la Basel și a ajuns până în finala turneului. Marius Copil a câștigat din tenis 1,7 milioane de dolari în întreaga sa carieră.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri