Sporturi

CTP a comentat retragerea Simonei Halep de la Moscova: “N-are rost să se mai gândească la Turneul Campioanelor!”

18.10.2018 | 09:50
CTP a comentat retragerea Simonei Halep de la Moscova Nare rost sa se mai gandeasca la Turneul Campioanelor

CTP a comentat retragerea Simonei Halep de la Moscova. Deşi liderul mondial din WTA a dat impresia că este mai bine şi că va intra pe teren împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova pentru a vedea la ce nivel se află cu recuperarea, Simona a luat azi decizia de a abandona la turneul din capitala Rusiei pentru a nu risca. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Moscova – Kremlin Cup accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din Rusia

Cristian Tudor Popescu este de părere că şansele liderului mondial de a participa sau de a evolua la un nivel ridicat la Turneul Campioanelor sunt foarte mici, aproape infime. Totuşi, jurnalistul consideră că Halep şi echipa ei au comis o greşală mare în programul de recuperare pe care l-au gândit după ce liderul mondial din WTA a aflat că suferă de hernie de disc. “Eu o sfătuiam să nu joace la Moscova. Eram de părere că ar fi bine să nu joace şi să-şi orienteze programul de recuperare în funcţie de Turneul Campioanelor. Nu a procedat aşa, a încercat să se recupereze rapid, pentru a juca la Moscova, şi iată că nu s-a putut”, a spus CTP la Digi 24.

CTP a vorbit despre retragerea liderului mondial de la Kremlin Cup

“Această afecţiune, hernia de disc, e foarte păcătoasă. Azi poţi juca intens, fără să ai nimic, nicio jenă, nicio durere, iar a doua zi să te trezeşti înţepenit de durere. E clar că ea simte că nu poate duce nişte meciuri oficiale la nivel înalt, dar acum lucrurile stau chiar mai rău decât după Beijing. A forţat şi acum perioada de recuperare se va prelungi. În plus, la Turneul Campioanelor nu ai nicio şansă să joci cu o adversară care să fie plăcută, toate meciurile sunt tari, cu adversare puternice. Simona a jucat foarte puţine meciuri de turneu în ultimele 3 luni, iar ultimul ei meci cu o jucătoare din Top 10 a fost acum mult timp. Şansele ei de a face faţă, chiar dacă se recuperează până atunci, sunt minime. Nu are rost să se mai gândească la Turneul Campioanelor”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta crede că cel mai bun lucru pe care Simona îl poate face acum este să se concentreze pe sezonul viitor. “E o situaţie dificilă. Faptul că a încercat să joace şi nu a reuşit lasă nişte urme şi în psihic, îi afectează cumva şi imaginea şi scad considerabil şansele de a fi considerată jucătoarea anului. Acum trebuie să urmeze ceea ce trebuia să urmeze după Wuhan, să intre într-o recuprare eşalonată ca să fie capabilă să joace la începutul anului viitor”, a mai declarat acesta.

Tags: