Sporturi

CTP a reacţionat după victoria Biancăi Andreescu la US Open: “Este produsul superb al unui sistem”

08.09.2019 | 12:00
CTP a reactionat dupa victoria Biancai Andreescu la US Open Este produsul superb al unui sistem

Cristian Tudor Popescu (CTP) a reacţionat după victoria Biancăi Andreescu la US Open. Sportiva de 19 ani a învins-o pe Serena Williams în finală, scor 6-3, 7-5, şi a câştigat primul trofeu de Mare Şlem din carieră.

CTP a comparat victoria Biancăi Andreescu la US Open cu succesul Simonei Halep la Wimbledon

După victoria Biancăi Andreescu din finala de la US Open, CTP a analizat victoria jucătorei de tenis de origine română şi a comparat succesul acesteia cu cel obţinut de Simona Halep la Wimbledon. În ambele cazuri, Serena Williams a trebuit să se recunoască învinsă.

“Simona a învins-o pe Serena în finala de la Wimbledon. Bianca a învins-o pe Serena în finala de la US Open. Sunt la fel cele două victorii în două seturi? Nu. Simona Halep a biruit ca la Rovine sau ca la Călugăreni. În fața tăvălugului Williams, ea a săpat gropi, a plantat țepușe în iarba Londrei, s-a strecurat pe sub burta cailor, a rezistat năvalei, contraatacând cu vitejie de câte ori s-a putut. O armată de răzeși, mică și curajoasă, față cu Aliotmanul. Înfruntarea Andreescu-Williams a fost o ciocnire între cavaleri înzăuați în turnir. Din prima clipă, Bianca s-a așezat mental și ca atitudine pe același nivel cu Serena. Ai lance, am și eu, ai spadă, am și eu, scutul pot să-l arunc și să ne batem parte-n parte. La as, Bianca a răspuns cu as, la retur decisiv, cu retur decisiv, când Serena a atacat n-a făcut niciun pas în spate sau lateral, a atacat și ea frontal”, a scris CTP pentru site-ul republica.ro.

Care a fost momentul de cotitură din finala Bianca Andreescu – Serena Williams

Cristian Tudor Popescu a scos în evidenţă care a fost momentul cel mai important al finalei Bianca Andreescu – Serena Williams. Cunoscutul jurnalist a lăudat psihicul sportivei de 19 ani şi a susţinut că pe aceasta o aşteaptă o carieră plină de victorii importante.

“Definitoriu pentru condiția psihică a canadiencei de origine română a fost momentul revenirii Serenei de la 1-5 și minge de meci. Bianca nu a trăit acea minge de meci ca pe marea ocazie a vieții ei, care nu se știe când se va mai ivi. A tratat-o cu gândul „e o minge de meci în prima mea finală de Grand Slam, pot s-o câștig, pot s-o și pierd. Nu e nicio rușine la Serena, mă așteaptă și alte finale de GS, valoarea și timpul sunt de partea mea. Am venit pregătită să joc 3 seturi, oricât de lungi, dacă e nevoie…”. Această suprimare a dramatizării a ajutat-o să câștige imediat după ce a fost egalată la 5. Și trebuie s-o spunem: Simona Halep e o întâmplare minunată, care s-a făcut singură, a României. Bianca Andreescu este produsul superb al unui sistem, al atitudinii față de tenis și de sport dintr-o țară democratică bine rânduită. De câte ori câștigă Simona, trăim cu teama ascunsă că vraja se termină, că poate e ultima. Când mă uit la Bianca, văd, după fiecare victorie, șirul celor ce vor veni ani mulți de-acum înainte”, a precizat Cristian Tudor Popescu.