Simona Halep

CTP a trăit la intensitate maximă victoria Simonei Halep cu Swiatek: „Am urlat prin casă!”. Exclusiv

14.02.2021 | 13:27
CTP a trait la intensitate maxima victoria Simonei Halep cu Swiatek Am urlat prin casa Exclusiv
CTP a trait la cote CTP a trait la intensitate maxima victoria Simonei Halep cu Swaitek: „Am urlat prin casa: 'Vino-n fata!'. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a trăit cu sufletul la gură partida dintre Simona Halep și Iga Swiatek, la care a avut emoții chiar și când sportiva noastră a avut trei mingi de meci.

Simona Halep a reușit o victorie entuziasmantă în fața coșmarului ei de la Roland Garros, Iga Swiatek și a ajuns la victoria cu numărul o sută în turneele de Grand Slam. Simona o va întâlni astfel în sferturile de finală de la Australian Open pe Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a analizat încă o dată în exclusivitate pentru FANATIK victoria superbă a Simonei Halep, pe care o consideră una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile. CTP prefațase meciul cu Swiatek pentru FANATIK și declara că va fi un meci în trei seturi, total diferit față de cel de la Roland Garros.

CTP a avut emoții până în ultima clipă: „Nu am fost liniștit nici la cele trei mingi de meci!”

Ați avut din nou dreptate: un meci în trei seturi, total diferit de Roland Garros…

– Parametrul fundamental al meciului a fost distanța față de minge a polonezei. Câtă vreme avea timp să se așeze, să lovească de pe picioare și să țină mâna apropiată de corp, Swiatek a fost imbatabilă! Are lovituri tari, la linie, precise și puternice, dar dacă însă mingea e ceva mai departe, e nevoită să lovească din alergare, cu mâna întinsă, scade valoarea ei considerabil! Asta a fost tot!

ADVERTISEMENT

CTP: „Simona Halep se află în cel mai bun moment al carierei!”

Primul set a fost ca o tomografie! Știam că nu este nimic pierdut și eram convins că lucrurile nu se vor termina repede. Așteptam să revină Simona pentru că am văzut cât de matură este la acest turneu. Este în cel mai important moment al carierei! Extrem de determinată, calmă, fără crispare, nu joacă cu gândul că trebuie să câștige acum ori niciodată. Nu, e calmă și știe că trebuie să joace așa cum știe, iar dacă va pierde, pierde pentru că adversara va fi mai bună, nu că este ea într-o zi slabă! Cam asta a fost gândirea Simonei. Se vede tot ce a acumulat și în continuare se mai vede victoria la Tomljanovic.

„Vreau să amintesc din nou victoria cu Tomljanovic!”

O amintesc din nou! Contează foarte mult și s-a văzut în momentele grele în care Swiatek a blufat psihologic. A venit în față, care e un semn de mobilitate în tenis! Vii în față chiar și pe mingi pe care nu ai veni în mod normal. Este o mișcare tactică. Încerci să îți stresezi adversara când vezi că în schimburile de pe fundul terenului îți e superioară și nu mai reușești să faci puncte acolo, atunci vii la fileu „la derută”! Simona nu s-a pierdut cu firea și ați văzut-o cât de calm și dezolant a pasat-o cu un calm deosebit. Scopul principal al polonezei a fost să o sperie pe Simona, să o pripească cu aceste veniri la fileu „ca la nuntă”. Adică lovitura nu e destul de adâncă și ascuțită, dar totuși vii la fileu în speranța că adversara se crispează că vii peste ea și greșește. Ei bine, Simona nu a greșit aproape niciun passing!

ADVERTISEMENT

„A fost un meci care se putea întoarce la ultima minge!”

A venit rândul Simonei să o distrugă în setul doi…

– Nu a distrus-o! Că poloneza a luptat tot timpul. Ăsta era un meci care se putea întoarce de la ultima minge! Eu nu am fost liniștit nici la cele trei mingi de meci pe care le-a avut în decisiv. Simona în setul doi a lărgit jocul, a mărit unghiurile, a obligat-o să lovească în mingi mai depărtate pe Iga și ați văzut rezultatul: 6-1. Nu că a echilibrat jocul, pur și simplu i-a sfărâmat jocul!

„Simona e în primele cinci jucătoare din toate timpurile ca valoare ridicată și menținută constant!”

Victoria cu numărul 100 în turneele de Grand Slam!

– Impresionat! Mai bine de șapte ani în top 10 mondial. Este una dintre cele mai consistente, constante și valoroase din istoria tenisului. Este cred din acest punct de vedere în primele cinci jucătoare din toate timpurile ca valoare ridicată și menținută constant timp de ani de zile.

ADVERTISEMENT

Singurul reproș pe care i-l face Simonei Halep

Serviciul a fost excelent și a ajutat-o foarte mult. Un singur lucru i-aș reproșa Simonei. A pierdut niște puncte pe care nu trebuia să le piardă prin faptul că la serviciul doi al adversarei nu vine mai în față! Rămâne la doi metri în spatele liniei de fund, ori sunt momente, în special pe minge de break. A fost un moment important, la 30-40 pentru Simona, a greșit primul serviciu Swiatek. Și atunci am urlat pe aici prin casă: „Vino în față!!!”.

Pentru că asta e stresată acuma, normal, e cu inima în gât și trebuia să vină în față să o sperie și să o crispeze. Dacă vezi că jucătoarea avansează către tine, te gândești chiar că poate să îți dea un rever în dinți de nu o mai văd! Și atunci servești mai cu frică sau dimpotrivă servești la risc, pentru a nu veni de dincolo un retur decisiv. Astfel, există șansa să provoci dubla greșeală, prin acești pași agresivi în față, pe care Simona nu îi face aproape niciodată!

E o problemă de încredere?

– E o problemă psihică. Ea a intrat în tenisul mare cu jocul acesta foarte din spate. În meciul ăsta, de multe ori s-a aflat pe Melbourne, pe literele alea din spatele terenului, care sunt la vreo trei-patru metri! Joacă prea din spate pentru că acolo se simte ea sigură însă sunt situații în care acest joc crează prea mult spațiu și timp adversarei de lovire și manevră. Simona nu a reușit încă să depășească această barieră psihologică! Dacă va face și asta nu știu cine ar putea să o mai oprească! Trebuie să încerce să vină peste adversară! La un moment cred va face și asta! O să o facă.

ADVERTISEMENT