Simona Halep

CTP „a urlat” de bucurie după victoria lui Halep contra Carolinei Garcia: „Simona, adevărat a înviat!” Ce îi reproșează lui Segărceanu

21.04.2019 | 17:34
CTP a urlat de bucurie dupa victoria lui Halep contra Carolinei Garcia Simona adevarat a inviat Ce ii reproseaza lui Segarceanu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), un fan înrăit al tenisului, a vorbit despre victoria senzațională obținută de Simona Halep în fața lui Caroline Garcia, în a doua zi a meciului de Fed Cup dintre Franța și România de la Rouen. Halep s-a impus cu 6-7, 6-3, 6-4 în fața primei rachete a Franței, după un meci care a durat mai bine de trei ore pe arena din Rouen.

Cristian Tudor Popescu, uluit de victoria obținută de Simona Halep contra Carolinei Garcia

CTP a comentat la cald victoria Simonei Halep cu Garcia: „Sunt amețit, mă doare capul, am urlat pe aici, noroc că nu am vecini că îi înspăimântam cu răgnetele astea de peșteră. Știți ce pot să vă spun? ”Simona, adevărat a înviat!” La 4-0 acolo pentru Garcia, m-a depășit. A fost un fel de biruință a spiritului asupra materiei. Lovește atât de tare Garcia acel forehand, parcă mi-l trimitea mie în pancreas. Îngrozitoare lovitură! Și puternică, și cu spin. Garcia nu a cedat niciun moment. Meciul s-a încheiat la o minge. Garcia era aptă să mai lupte o jumătate de oră, o oră. Nu am mai văzut de mult un meci atât de echilibrat, pe un fir de păr. Pot spune și că Garcia a avut mai mult noroc decât Simona Halep. În momentele critice, a avut noroc! Simona nu prea a avut. Ei i-au ieșit mult mai multe mingi foarte puțin, un deget afară. Și asta face mult mai miraculoasă forța psihică a Simonei. Ea este într-un vârf de maturitate al carierei. Este capabilă să remonteze un meci de la orice scor și cu oricine, după părerea mea, având în vedere stabilitatea psihică excepțională pe care o are în acest moment.”

El a explicat și de unde au venit erorile din jocul lui Garcia și care a fost momentul decisiv pentru moralul sportivei din Franța: „Acele duble greșeli pare că au venit întâmplător, dar nu e chiar așa. Au venit datorită rezistenței formidabile a Simonei. A alergat mai mult decât Garcia și a reușit să scoată un număr important de mingi, să lovească încă o dată. Cred că loviturile Simonei din drive-voleu sunt loviturile meciului. Cred că lovitura emblematică a meciului a fost mingea aceea recuperată stânga-dreapta, stânga-dreapta pe loviturile năprasnice, pentru ca apoi Garcia să rateze smash-ul cu un metru afară! Cred că aia a fost mingea meciului, în care a reușit să îi clatine încrederea Garciei. Cele două duble vin cumva când adversara îți trimite prea multe mingi înapoi pe care le considerai câștigate.”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a lăudat meciul dintre Simona Halep și Caroline Garcia

CTP îl critică pe Segărceanu pentru că a folosit-o pe Miki Buzărnescu

„Nu aș vrea să îl vorbesc de rău pe Florin Segărceanu, dar eu nu aș fi introdus-o pe Mihaela Buzărnescu. Miki este în mod clar o jucătoare de mare talent, fără discuție. A arătat-o și cu Garcia. Dar nu a jucat meciuri de Fed Cup, nu are experiență. E altă presiune, alt zgomot. Nu e ca la turneele unde ești mai mult sau mai puțin singur. Ea nu are antrenament pentru această presiune. Asta 1. Și 2, începând de la US Open de anul trecut, Buzărnescu s-a decuplat la meciurile cu jucătoarele de Top 10. Spun cu durere și cu toată dragostea asta. Ea a refuzat în meciul cu Garcia să intre într-un joc de uzură cu Garcia. A încercat să se bată parte în parte cu ea, deși era clar că nu are nicio șansă. Nu are jocul tactic și psihic de Fed Cup. De aceea nu aș fi introdus-o. Aș fi pus-o pe Irina să joace. Ea este o excelentă jucătoare de dublu, are multă experiență și eu cred că va face un meci bun acum, cu Parmentier”, a spus CTP, la Digi Sport Tv.