News

CTP, acid la adresa lui Serghei Lavrov: ”Mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta”

Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri declarațiile ministrului rus de externe despre evrei. CTP s-a declarat dezamăgit și de faptul că scuzele oferite de Putin au fost acceptate prea ușor.
08.05.2022 | 09:48
CTP acid la adresa lui Serghei Lavrov Mi sa suit sangele la cap cand am vazut ce declara domnul Javrov asta
„Rusia e in război cu SUA și cu toată UE, mai puțin cu Ungaria”, crede CTP. Oprirea curentului pentru Finlanda, „act de agresiune”
ADVERTISEMENT

Reacția jurnalistului a fost provocată de o declarație a lui Serghei Lavrov în care susținea că este irelevant faptul că președintele Zelenski este evreu atunci când Rusia îl acuză de nazism pentru că și Hitler a avut sânge evreiesc.

CTP, acid la adresa lui Serghei Lavrov

”Cel mai dezamăgitor mi se pare răspunsul premierului israelian Naftali Bennett, care declară acum că a discutat cu Putin și că Putin și-a cerut scuze pentru ce a spus  Lavrov.

ADVERTISEMENT

Reamintesc, Lavrov a spus că nu e o problemă că președintele Ucrainei este evreu, poate să fie și nazist, pentru că, la urma urmei, Hitler avea sânge evreiesc și cei mai mari antisemiți au fost evrei.

Ce rezultă pe cale de consecință este că evreii sunt omorâți de evrei, au fost omorâți de evrei în Holocaust și că ucrainenii sunt omorâți de ucraineni, nu de ruși! Asta vrea să spună domnul acesta, domnul Lavrov.

ADVERTISEMENT

Ce spune Naftali Bennett? Spune: Putin a cerut scuze pentru ce a spus Lavrov, vorbind cu mine, premierul Naftali Bennet.

După care Kremlinul dă comunicat unde nu pomenește absolut nimic, de nicio scuză în legătură cu ce a spus Lavrov!”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

”Mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta”

După părerea gazetarului, acceptarea scuzelor lui Vladimir Putin este de neconceput. Este practic, o nouă jignire la adresa poporului evreu.

”Cum, cum să te mulțumești cu așa ceva? Păi, ce a spus Lavrov este o jignire înspăimântătoare adresată poporului evreu, nu doar lui Bennett, care vorbește la telefon el cu Putin.

ADVERTISEMENT

Nu! E adresată poporului evreu din întreaga lume și este adresată tuturor oamenilor de bun-simț și de bună conștiință din întreaga lume, indiferent că sunt evrei sau nu.

Mie mi s-a suit sângele la cap – și eu nu sunt evreu – când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta, despre care vorbesc unii și alții pe la televiziune, invitați să ne spună cât de distins diplomat este domnul Javrov!

Deci, acest individ a spus și a transmis acest mesaj, nu și-a cerut scuze, n-a prezentat scuze domnul Lavrov. Nu! Vine Putin și-i spune la ureche, la telefon, lui Naftali Bennett!

După părerea mea, este o a doua jignire ceea ce a făcut premierul Israelului spunând și că scuzele au fost acceptate”, a mai spus CTP.

ADVERTISEMENT