News

CTP acuză BOR că încearcă să blocheze legile educației. Gazetarul compară instituția cu ”craniul vorbitor al Kremlinului”

CTP acuză Biserica Ortodoxă (BOR) că încearcă să blocheze legile educației. Gazetarul compară instituția cu ”craniul vorbitor al Kremlinului”.
23.03.2023 | 15:49
CTP acuza BOR ca incearca sa blocheze legile educatiei Gazetarul compara institutia cu craniul vorbitor al Kremlinului
CTP, un nou atac dur la BOR, de această dată pe subiectul reprezentat de legile educației. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

CTP lansează un nou atac la adresa BOR. După ce a criticat cererea bisericii în privința introducerii religiei la bacalaureat, jurnalistul spune că înalții prelați vor să blocheze noile legi ale educației.

CTP, un nou atac dur la BOR, de această dată pe subiectul reprezentat de legile educației

Recent, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române și alte 12 culte din România au solicitat Ministerului Educației eliminarea unor articole din proiectul legislativ. Ar fi vorba de cele referitoare la diversitate.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu este de părere că BOR încearcă prin aceste demersuri să blocheze legile educației. În opinia gazetarului, biserica consideră că proiectul de lege ar promova ”ideologia de gen”, ”diversitatea sexuală” și ”transgenderismul”.

CTP acuză Biserica Ortodoxă Română că nu face decât să mintă pe acest subiect. Jurnalistul spune că în textul legilor educației nu se vorbește nicăieri despre ideologie de gen ori diversitate sexuală.

ADVERTISEMENT

”Înaltele fețe bisericești mint astfel cu același tupeu ca Federația Maghiară de Fotbal, care a trâmbițat că UEFA aprobă punerea hărții Ungariei Mari pe steagurile suporterilor. Un fake news, ba chiar un f*ck news în toată regula, întrucât UEFA n-a aprobat și nici nu are de gând să aprobe vreo hartă”, scrie CTP.

Conform jurnalistului, în legile educației, singurele referiri la diversitate sunt ”Diversitatea – respectarea și valorizarea diferitelor perspective culturale, etnice, identitare, a sensibilității și empatiei, alături de întărirea și pozitivarea imaginii de sine individuale și colective. Promovarea diversității ca resursă de învățare, pentru a genera elevilor atitudini incluzive și tolerante”.

ADVERTISEMENT

CTP spune că nu știe ce om întreg la cap ar avea ceva de obiectat cu aceste expresii. ”De fapt, dacă ne gândim puțin, Biserica face exact ce știe ea mai bine, și o face de secole. Să vorbească despre inexistențe ca și cum ar fi reale”, mai punctează omul de presă.

CTP compară BOR cu ”craniul vorbitor al Kremlinului”

În aceeași postare, CTP spune că purtătorul de cuvânt al BOR ar putea avea o întâlnire cu Maria Zaharova. Aceasta din urmă este numită de gazetar drept ”craniul vorbitor al Kremlinului”.

ADVERTISEMENT

”Sfințiile lor se mai întâlnesc și cu un alt spirit, cel al craniului vorbitor al Kremlinului. (Maria) Zaharova, apărătoare vajnică a fantomaticei limbi moldovenești. Cred că ar fi la fel de fecundă ca întâlnirea dintre Putin și Ping o cină creștină, tetatet, cu împărtășire de idei și sentimente, între purtătorul de cuvânt BOR și Sfânta Maria Zaharova”, mai scrie gazetarul.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației de la Kremlin, a făcut declarații controversate în ultima perioadă. Propagandista lui Putin a acuzat dur decizia Moldovei de a impune limba română ca limbă oficială, în locui celei moldovenești. Zaharova nu s-a ferit să acuze și România în acest context.

ADVERTISEMENT