News

CTP, analiză despre congresele PNL și USR PLUS: “Useriștii sunt mult mai grijuli cu respectarea regulilor care ni se impun”

Cristian Tudor Popescu, cunoscutul gazetar, a făcut vineri o analiză despre congresele PNL și USR PLUS, declarând: "cei de la USR sunt mai grijuli cu respectarea regulilor".
24.09.2021 | 21:02
CTP analiza despre congresele PNL si USR PLUS Useristii sunt mult mai grijuli cu respectarea regulilor care ni se impun
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt candidații pentru congresul PNL care se va desfășura sâmbătă, i ar conflictul dintre aceștia pare unul extrem de aprins.

Cristian Tudor Popescu a fost categoric după demisiile membrilor USR PLUS, sugerând ca aceștia ar trebui să meargă mai departe spre un scenariu de alegeri anticipate.

ADVERTISEMENT

CTP, analiză despre congresele PNL și USR PLUS: “Useriștii sunt grijulii cu respectarea regulilor”

“Dacă ar avea loc alegeri anticipate acum, USR PLUS, PNL și UDMR nu ar reuși să mai facă majoritatea. Ce s-ar întâmpla este că PSD plus AUR ar face majoritatea, probabil ar trece de 50%, asta este situația și ar fi un grad de absenteism ca în 2016.

Acest congres PNL ar reuși să înfrângă recordul de absenteism din 2016, probabil ar fi mai mulți acum, cu rezultatele care s-au văzut și s-ar vedea și acum.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să spun un lucru simptomatic pentru oamenii din Guvernul acesta. Nu au polițiștii telefoane ca să scaneze certificatele verzi, ei trebuie să facă acum controale, sigur, prin sondaj, să vadă dacă oameni se dau drept altele și folosesc certificate verzi care nu le aparțin.

Se știa că vine valul patru, chestia asta o știa și portarul de la sediul PNL, s-au făcut socoteli, câți cu Cîțu, câți cu Orban, câți ar putea să smulgă Orban dacă și-ar face partid, scenarii la milimetru și acest Guvern nu se gândește că e nevoie să verifici după ce vei introduce certificate.

ADVERTISEMENT

Acum este bătaia peștelui, se face rost de telefoane în asalt pentru polițiști. La USR PLUS primul tur de alegeri s-a desfășurat online, iar congresul cu alegerile finale, acolo vor intra nu mai mult de 150 de persoane odată, vor face o secvențiere a delegaților.

Sunt mult mai grijulii cu respectarea regulilor care se impun nouă tuturor, ăsta e un fapt pe care trebuie să îl consemnăm.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de PNL care a spus că este cel mai mare partid din țara asta și nu poate să nu aducă 5.000 de inși acolo și odată aduși toți oamenii acolo, cetățenii îi vor vedea și se vor simți mai liniștiți cu facturile, pandemia și așa mai departe.

Rezultatul din primul tur de la USR PLUS oarecum m-a surprins, dar este un rezultat bun pentru că domnul Cioloș este un purtător de imagine mai bun decât Dan Barna pentru acest partid constituit prin fuzionarea celor două.

Nu s-a ținut seama de acest lucru, pentru că domnul Barna are partid mai mare. Dar iată că acum a fost votat domnul Cioloș de către oameni din USR pentru că altfel nu ar fi putut să iasă în față domnului Barna, sunt oameni în USR care sunt conștienți că este un mult mai bun reprezentant decât domnul Barna din multe puncte de vedere”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT