News

CTP, analiză dură: „Votanților lui Trump ar trebui să le fie rușine”

20.01.2021 | 17:02
CTP analiza dura Votantilor lui Trump ar trebui sa le fie rusine
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu și-a manifestat, încă o dată, lipsa de simpatie față de fostul președinte american Donald Trump.

Gazetarul crede că niciun alt președinte american nu putea să facă atât de mult rău Statelor Unte ale Americii și e de părere că votanților lui Trump ar trebui să le fie rușine cu alegerea făcută.

ADVERTISEMENT

CTP e convins că Trump va încerca în viitor să revină în politică pentru că are în continuare un număr mare de simpatizanți, însă speră că acest lucru nu se va întâmpla în cele din urmă.

Cristian Tudor Popescu îl critică pe Donald Trump

Pe Trump nu-l va împiedica nimic să-și utilizeze suporterii mulți pe care-i mai are, să exercite presiuni asupra republicanilor. Trump nu va dispărea din politică, însă nu are mare importanță ceea ce a spus Donald Trump astăzi, trebuie să înțelegem exact gestul său de a-și rosti acest discurs de plecare într-o bază militară.

ADVERTISEMENT

Prim faptul că a refuzat acest ritual vechi de sute de ani al transferului de putere la următorul președinte, Donald Trump nu a făcut decât să dea încă o lovitură democrației și civilizației politice din Statele Unite.

Este acest gest al lui Donald Trump de a refuza să participe la ceremonia de învestire a lui Biden un nou îndemn la violență. Care este rolul acestui ritual, de ce se face? Ca să dea un mesaj de pace și unitate Americii. Acest ritual asta transmite, nu e vorba de un conflict, de un război, e vorba de proces democratic, nu suntem dușmani.

ADVERTISEMENT

Tocmai asta a refuzat acest Trump să facă acum, de altfel nu a mai spus că violența de la Capitoliu e intolerabilă. A transmis mesajul, lucru pe care și l-a dorit, că el rămâne președintele pe viață aidoma lui Putin în Rusia, președintele SUA”, și-a început CTP tirada.t

Coreea de Nord și Iranul, responsabilitatea lui Donald Trump

Gazetarul crede că din cauza lui Donald Trump țări ca Iranul sau Coreea de Nord vor dezvolta arme nucleare și vor pune în pericol omenirea.

ADVERTISEMENT

Gest de adâncă necivilizație politică, gest de perpetuare a violenței. E cea mai grea moștenire pe care a primit-o un președinte american. Donald Trump a reușit să facă foarte mult rău, cu o eficiență ieșită din comun.

Rezultatele politicii sale externe, Iranul are mai mult uraniu îmbogățit acum. Kim Jong-Un intensifică înarmarea nucleară a Coreei de Nord. Apoi relația cu Europa, pe care a distrus-o pur și simplu, a tratat Europa cam cum spunea un predecesor al său.

Lucrul cel mai grav e că America a început să arate sub Trump ca o putere rea. America e mare pentru că America e bună. Trump a reușit să transforme America într-o putere rea pe plan mondial, așa cum e Rusia sau China.

Biden trebuie să recupereze votanții lui Trump. Sper că cei care l-au votat să aibă un sentiment de rușine pentru ce a putut să facă acest ins. Pleacă de la Casa Albă ca un inglorious bastard, ticălos neglorios”, a declarat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT