Fotbal international

CTP, aprecieri virulente la adresa FIFA și a lui Infantino: ”Imaginea pe care ne-a arătat-o cu acest Campionat Mondial este jalnică!”

Cristian Tudor Popescu critică dur forul mondial, pentru controversele legate de Cupa Mondială, și spune că președintele FIFA îi amintește, ca discurs, de un șef mafiot.
24.11.2022 | 18:33
CTP aprecieri virulente la adresa FIFA si a lui Infantino Imaginea pe care nea aratato cu acest Campionat Mondial este jalnica
Cristian Tudor Popescu lansează un atac dur la adresa FIFA și a președintelui acesteia, Gianni Infantino, după scandalurile și controversele iscate la Cupa Mondială din Qatar.
ADVERTISEMENT

Dincolo de competiția în sine, care are sare și piper grație surprizelor, Cupa Mondială din Qatar stă sub semnul controverselor și scandalurilor. Cu atât mai mult cu cât, FIFA, prin omul numărul 1, președintele Gianni Infantino, nu a căutat soluții de a le minimiza, ci, mai mult, le-a amplificat, prin decizii și discursul șocant dinaintea competiției. Unul despre care, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, spune că-i amintește de cel al unui șef mafiot.

CTP: ”Mi se pare dezgustătoare atitudinea acestei organizații numită FIFA”

Discursul lui Gianni Infantino, prin care a încercat să apere decizia FIFA de a acorda Qatarului Cupa Mondială, a stârnit reacții acide încă la momentul în care președintele forului mondial nu-și încheiase monologul.

ADVERTISEMENT

Și au continuat. Cu atât mai mult cu cât, zi de zi, la solicitarea gazdelor, au apărut noi decizii. Care au lezat dreptul de exprimare al echipelor sau au afectat suporterii.

Cristian Tudor Popescu, spune, tranșant, că ”imaginea pe care ne-a arătat-o FIFA cu acest Campionat Mondial este jalnică!”.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul critică, într-un interviu pentru GSP, forul mondial și pe șeful acestuia, Gianni Infantino. Și afirmă că interdicțiile aplicate împotriva echipelor sau jucătorilor sunt scandaloase.

”Discursul individului acela care este președintele FIFA, domnul Infantino, îmi amintește de un șef mafiot! Asta nu pentru că e italian. Dacă domnul Blatter, predecesorul lui, avea o alură de mare escroc, Infantino vorbește ca un interlop al fotbalului.

ADVERTISEMENT

Are niște discursuri în care spune: „Ce, noi suntem Poliție? Facem noi ordine? Ce treabă avem noi cu ce se întâmplă în Qatar?”. Aceste interdicții aplicate naționalelor și jucătorilor mi se par absolut scandaloase!

Ce legătură are cu meciul de fotbal faptul că unii jucători vor să exprime o atitudine? Ce să-i faci, de exemplu, naționalei Iranului, care a refuzat să cânte imnul țării din pricina crimelor și atrocităților pe care Iranul le comite împotriva propriilor cetățeni?”, a spus CTP.

ADVERTISEMENT

”FIFA nu pare interesată decât de bani, nu de sport”

În opinia jurnalistului, pozițiile Danemarcei și Germaniei sunt justificate. Și opinează că se impune o reformare din temelii a forului mondial. Ca și a modului în care se acordă dreptul de organizare al Cupei Mondiale.

”Înțeleg revolta danezilor, FIFA nu pare interesată decât de bani, nu de sport. Nu o interesează problemele reale și grave ale lumii de astăzi. Practic, FIFA se preface că nu aude și nu vede ce se întâmplă în realitate.

 În sport nu se aplică drepturile omului? Dacă îți folosești un drept în sport, în speță exprimi o atitudine, ceea ce au dorit germanii, ești cenzurat cu brutalitate!

Asta nu e o chestiune care ține de politică. Drepturile omului nu țin de politică, sunt chestiuni fundamentale, care trebuie respectate! Înainte sa fie fotbaliști, acești sportivi sunt oameni.

Mi se pare dezgustătoare atitudinea acestei organizații numită FIFA, acolo trebuie luate niște măsuri. S-au împământenit obiceiuri sinistre acolo, au fost promovate personaje pe aranjamante, e un organism putred care are nevoie de o reformă din temelii”, spune Cristian Tudor Popescu.

Pentru a continua: ”Ce facem, o să organizăm și în Coreea de Nord? Vasăzică, judecata acestui Infantino sună așa: „Nu ne interesează că în Qatar sunt violate femeile, că sunt uciși homosexualii, nu ne interesează că muncitorii străini au murit cu miile și au fost tratați ca niște sclavi de șeicii locali.

Aici e vorba despre fotbal. În schimb, ne interesează când niște naționale își pun o banderolă pe mână, care e o chestiune de atitudine”.

Abia aici FIFA ia măsuri, dar Qatarului nu-i interzice nimic. E aproape insuportabil să-l urmărești pe acest Infantino!”.

ADVERTISEMENT