News

CTP, atac dur la persoanele din categoriile esențiale care s-au vaccinat. Ce a spus despre acestea

12.03.2021 | 21:09
CTP atac dur la persoanele din categoriile esentiale care sau vaccinat Ce a spus despre acestea
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, a lansat vineri, la Digi24, un atac dur la sute de mii de persoane care s-au vaccinat, încadrate în categoriile esențiale, explicând de ce consideră că această modalitate de a organiza campania națională de vaccinare este una total greșită.

CTP a analizat încă din noiembrie situația pandemică a României, declarând atunci că este extrem de complicat să gestionezi situația când ai persoane cu puternice convingeri anti-vacciniste.

ADVERTISEMENT

Încă de la debutul campaniei de vaccinare, România a decis ca după vaccinarea medicilor să urmeze persoane cu boli cronice, simultan cu persoane încadrate în categoriile esențiale pentru societate și continuarea anumitor activități economice.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, atac foarte dur la adresa esențialilor care s-au vaccinat

“Eu nu sunt de acord cu ideea de esențiali. Ar fi trebuit să se vaccineze cu primă urgență, medicii și apoi nu mai era nevoie de nicio categorie de esențiali. Ce sunt ăia esențiali? Aici e vorba de viața omului și de viața celui care e vaccinat.

ADVERTISEMENT

Vaccinul îți asigură o imunitate, 80-90%, deci probabilitatea să te îmbolnăvești scade și dacă te vei îmbolnăvi nu vei face o formă gravă, dar nu asigură că nu vei fi un agent infectant.

Deci acest vaccin este pentru sănătatea și viața persoanei respective. Când vine vorbă de viață și sănătate, nu există esențial. Cum poți să îmi zici mie că spionul ăla de la SRI e esențial în raport cu un muncitor sau o casieră de la hypermarket? 

ADVERTISEMENT

Dacă definim oameni care prin functia lor trebuie să benefieze de o asistență specială, de care oricum beneficiază că există policlinici cu dedicație la MAI, MAPN și la SRI în care simplii cetățeni nu au acces, avem o problemă.

Aceste instituții au deja un tratament favorizat față de ceilalți oameni. Noi avem o policilinică pentru gazetari? Nu ar fi nevoie, dar avem?

ADVERTISEMENT

Fiecare cetățean din țară care muncește este esențial la locul lui de muncă unde își face datoria. Atunci trebuia făcut așa, medicii și apoi incepeai cei care au 80, 70, 60, 50 de ani, exclusiv pe criterii de vârstă și poate și boală, deși și acolo s-au făcut destule mânării și s-au inventat multe boli cronice peste noapte, dar nu pe bază de funcție.

De ce să vaccinăm prima dată esențialii și care sunt ei? E mai important să trăiască un om din SRI sau Parlament și să moară doamna de la supermarket care este la caserie?”, a declarat Cristian Tudor Popescu în timpul emisiunii “Cap Limpede”, de la Digi24.

ADVERTISEMENT