News

CTP, atac dur la Poliție și Jandarmerie: „Au dispreț față de cetățean, oamenii de rând sunt simpli gândaci”

05.03.2021 | 20:44
CTP atac dur la Politie si Jandarmerie Au dispret fata de cetatean oamenii de rand sunt simpli gandaci
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul caracteristic ultimele evenimente în care au fost implicați oameni ai legii, printre care luarea de ostatici de la Onești.

Gazetarul a măturat pe jos cu polițiști și a dezvăluit că toate „organele” din sistemul MAI sunt învățate să urască cetățeanul și să-l disprețuiască, astfel explicându-se modul în care jandarmii sau polițiștii se comportă cu oamenii.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul a comentat și cazul în care doi indivizi au fost torturați de 9 polițiști, la fel cum se întâmpla pe vremea Securității conduse de Nicolae Ceaușescu.

Cristian Tudor Popescu mătură pe jos cu jandarmii și polițiștii

Ce bă, doi muncitori acolo cu unul cu un cuțit. Poate au fost la băut. Dacă era luat ostatic individul ăla Oprișan, șeful de la IPJ Bacău, oare tot așa mai făceau bancuri? Era greu să-l ia pe șefu că el stă doar pe scaunul lui.

ADVERTISEMENT

Același dispreț se vede la cei 9 polițiști care au sechestrat și torturat doi oameni. Aveau la dispoziție, erau în uniformă, erau mari și tari. Puteau.

Ce lașitate de-ți vine să verși. 9 inși la 1. Erau doi prăpădiți. De ce să nu-i batem dacă putem. Jandarmii de la Brașov care au făcut paranghelie pentru șefu, mai apoi ce s-a întâmplat, au luat ei amendă 500 de lei.

ADVERTISEMENT

Noi suntem prăpădiți de ăia de civili? Această superioritate vine de dinainte de 1989. În cazul de la Onești ați auzit vreun nume de procuror?

Înainte de 1989 toate aceste organe aveau ca funcție în stat să supravegheze cetățenii. Să nu comită acte împotriva puterii. Împotriva puterii dictatoriale”, a explicat CTP.

ADVERTISEMENT

CTP a fost reținut în 1980 de Miliție

Cristian Tudor Popescu și-a reamintit cum în anii ’80 a fost săltat de Miliție în urma unei razii și a fost dus la secție fără motiv.

„În anii 80 am fost ridicat de Miliție, eu împreună cu alți oameni pentru că eram într-o berărie din Cișmigiu și îmi uitasem buletinul. A venit o razie care a luat pe toată lumea, cei care nu aveau buletin au fost luați la secție, duși.

Niciunul dintre noi nu era susceptibil de o infracțiune, doar că nu aveam buletin. Un ins de acolo trecea prin față și se uita, nu îi plăcea, zicea „ești șmecher, ai pleată? ai blugi?”. La care omul ăla, mai țepos așa îi zicea „da, sunt șmecher, și?”. Și era dus la separee, de acolo se întorcea printre noi cu lacrimi cât boaba de strugure. Se dă cu săcuțețul de nisip la stomac, nu rămân urme. Asta era atitudinea. Simpli cetățeni erau niște gândaci.

De unde au învățat disprețul față de cetățean? De la cei bătrâni. Același lucru fac și judecătorii. De vină e ăla care a dat cu piciorul în agresor la Onești, l-a enervat. Așa ziceau polițiștii.

Ce e dosarul 10 august? Da, i-au gazat, bătut. Ce au căutat acolo? Dă-i în mă-sa de prăpădiți. Acolo sunt șefi ai jandarmilor, frații noștri.

Aceste pensionări la 45 de ani de care beneficiază doar rasa superioară, adică polițiștii, procurorii, jandarmii, bănuiesc și serviciile speciale. N-am auzit de pensie la 45 de ani un medic neurochirurg. Face și el acolo o meserie cât de cât”, a răbufnit Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT