Sport

CTP analizează pentru FANATIK prestația Simonei Halep cu Alize Cornet: „A fost un meci memorabil. Pot să îi reproșez un singur lucru!” Exclusiv

Cristian Tudor Popescu a fost încântat de jocul Simonei în Halep în optimile de finală de la Australian Open, împotriva lui Alize Cornet și s-a temut la un moment dat că va abandona din cauza căldurii infernale.
24.01.2022 | 13:19
CTP analizeaza pentru FANATIK prestatia Simonei Halep cu Alize Cornet A fost un meci memorabil Pot sa ii reprosez un singur lucru Exclusiv
Cristian Tudor Popescu știe ce ar fi trebuit să facă Simona Halep pentru a câștiga în fața lui Alize Cornet. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep și Sorana Cîrstea au oferit două meciuri de nivel înalt în optimi la Australian Open împotriva lui Alize Cornet, respectiv Iga Swiatek.

Cristian Tudor Popescu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK prestația de excepție a celor două jucătoare și parcursul lor la Australian Open.

ADVERTISEMENT

CTP s-a temut pentru Simona Halep în meciul cu Alize Cornet: „Îmi era frică la un moment dat că abandonează”

Cât de mult a contat căldura în jocul Simonei?

– Simonei i-a fost rău încă de la începutul meciului. Din prima jumătate de oră. Se și vedea. Deci nu era ceva legat de uzura în timp, nu? Răul nu s-a produs după o oră și jumătate sau două de joc din cauza efortului. S-a produs foarte repede.

A fost ceva în organismul ei care a reacționat foarte rău la căldura umedă de la Melbourne de 33 de grade Celsius. Întradevăr poți să ajungi în situația Simonei, care la un moment striga către echipa ei: „Nu mai pot să respir!”.

ADVERTISEMENT

V-a surprins efortul Simonei?

– Este absolut admirabil cum a reușit să tragă de ea, să se scoată din situația aceea și îmi era la un moment dat frică că abandonează când am văzut-o cum se lasă pe genunchi. A reușit și pur și simplu a făcut un meci excelent cu Alize Cornet, de mare nivel, cu lovituri absolut spectaculoase de o parte și de cealaltă, de generic aș spune.

CTP: „Alize Cornet a câștigat pentru că și-a asumat mai multe riscuri!”

De ce a câștigat Cornet?

– A câștigat meritat Alize Cornet. De ce? Din două cauze după părerea mea. A fost mai rezistentă la condițiile de joc. A terminat mai proaspătă și clar mai avea rezerve. În timp ce Simona era cam cu bateriile pe sfârșite. Și poate mai important, și-a asumat mai multe riscuri! A jucat la linie cum se spune. Au fost multe mingi ale lui Cornet care au prins tușa un centimetru.

ADVERTISEMENT

Dacă nu te pricepi la tenis poți numi aceste mingi norocoase. Nu sunt norocoase! Nu e adevărat! Astea sunt lovituri profesioniste, care au o marjă foarte mică de eroare și pe care poți să le faci doar cu o condiție: să joci la tușă. Dacă joci cu lovitură la siguranță doi metri în teren nu o să o dai afară niciodată! Dar nici nu o să faci astfel de puncte, care la o înfruntare atât de echilibrată decid meciul. Acolo se hotărăște totul. O lovitură care a prins tușa într-un moment critic.

Ce i-ați reproșa Simonei?

– Singurul lucru pe care i l-aș reproșa e acesta. Poate că ar fi putut mai mult și ar fi avut mai multe șanse dacă intra într-un joc mai riscant. Și-a asumat prea puține riscuri Simona. Au fost momente în care a avut minge pe care putea să o atace și să o lovească puternic, la win, să vină în față, însă nu a făcut-o. A trimis tot minge de control pentru a o continua schimbul, iar Cornet și-a asumat de mult mai multe ori lovitura decisivă.

ADVERTISEMENT

E adevărat că i-a clătinat încrederea Simonei o problemă mai veche a ei și anume voleul clasic din față. A greșit în momente importante vreo trei voleuri ușoare. O scosese foarte frumos din teren pe Alize, venise la fileu, i s-a trimis mingea pe dreapta, la suficientă înălțime și a voleiat afară. Asta este din păcate una dintre slăbiciunile ei. Dacă ataca mai mult, dacă risca mai mult, putea să câștige acest meci, dar oricum a fost un meci memorabil.

„Nimeni nu mai credea că Simona poate să facă un meci de trei ore precum cel cu Alize Cornet”

Ce merit are Theo Cercel în revenirea Simonei?

– Simona a revenit și mai puternică. În mod evident, întoarcerea lui Theo Cercel după mai bine de un an a avut niște efecte vizibile asupra fizicului ei. La un moment dat nimeni nu mai credea că poate să facă un meci de trei ore precum cel cu Alize Cornet, în condițiile de caniculă de la Melbourne. Stă foarte bine fizic și cred că asta îi va da încredere în continuare.

Și mai este ceva. Simona este foarte liniștită și am simțit-o! Ați văzut cum a primit înfrângerea? A felicitat-o pe Cornet. Și declarația după meci. Nu mai are nimic de demonstrat și vrea să joace tenis bine, să fie mulțumită de ce joacă. Eu mă aștept în continuare să joace foarte bine.

O mai vedem într-o finală de Grand Slam?

– Nu vreau să vorbesc de finale, pentru că sunt superstițios când vine vorba de tenis și nu îmi place să fac previziuni, profeții sau pronosticuri. Nu îmi permit acest lucru și mi se pare că aduc ghinion. Gândiți-vă cine se aștepta anul trecut în turneul de la Roma că Simona din senin, din iarbă verde, pur și simplu va ieși din tenis timp de 7 luni! Într-o fracțiune de secundă! Stând pur și simplu pe teren! Se poate întâmpla foarte multe.

ADVERTISEMENT