News

CTP comentează acid nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ”Nu e propunerea PNL, e a lui Iohannis!”

Propunerea PNL pentru funcția de premier l-a determinat pe cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu să reacționeze dur la adresa președintelui Klaus Iohannis.
21.10.2021 | 12:00
CTP comenteaza acid nominalizarea lui Nicolae Ciuca Nu e propunerea PNL e a lui Iohannis
ADVERTISEMENT

CTP a comentat acid nominalizarea PNL pentru funcția de premier, declarând că în spatele acestei propuneri se află, de fapt, președintele Klaus Iohannis, care continuă să-și facă jocurile politice.

”Nu e propunerea PNL, e a lui Iohannis. A putut fi impusă PNL-ului în forță în situația asta. PNL nu mai are ce să facă. E cu spatele la zid. Știe că dacă ar merge cu Florin Cîțu nu ar trece un astfel de Guvern. PNL a fost adus în situația de a accepta oferta de nerefuzat a lui Klaus Iohannis. Asta așează tot ce a fost în ultimele luni în cea mai meschină și sinistră imagine”, a comentat cunoscutul gazetar la Digi24.

ADVERTISEMENT

CTP: ”E vorba de războiul președintelui cu PNL”

”E vorba de războiul președintelui cu PNL. Tot ce am văzut e după ce Klaus Iohannis nu avea controlul partidului. Trebuia eliminat Orban. Apoi pentru a avea controlul Guvernului trebuiau eliminați atât Cîțu, cât și USR”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

”Ciucă e cunoscut ca fiind propunerea lui Iohannis de multă vreme. A fost interimar puțin timp. A apucat să dea afară o bună parte din camarila lui Orban. Nu era atunci Klaus Iohannis destul de puternic. PNL nu era într-o situație atât de închisă. În momentul de față nu mai are ce să facă PNL”, a amintit CTP pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

CTP: ”Război câștigat de președinte cu cetățenii”

Conștient de faptul că actualul tablou politic îi aduce în postura de beneficiari pe cei de la PSD sau de la AUR, care câștigă capital de încredere în contextul în care nu se alterează la guvernare, precum PNL, Cristian Tudor Popescu are un mesaj fără echivoc pentru toți factorii de decizie.

”Puțin îmi pasă de ce câștigă PSD sau oricine altcineva din politicieni. Acest război meschin și sinistru în raport cu PNL și Guvernul a dus și la un război câștigat de președinte cu cetățenii.

ADVERTISEMENT

Îl câștigă și pe acesta pentru că din rândul cetățenilor în frunte cu Iohannis nu a murit nimeni. Din rândul cetățenilor au murit cu miile”, a criticat ziaristul jocurile politice făcute de Iohannis în detrimentul populației, grav afectată de pandemie.

CTP îl desființează pe Iohannis

Cristian Tudor Popescu și-a continuat apoi tirada la adresa șefului statului, pe care îl acuză că a uitat de oamenii simpli și de probleme lor, preferând să insiste pe soluții politice inadecvate și sortite finalmente eșecului.

ADVERTISEMENT

”Iohannis nu a avut nimic altceva în cap: controlul partidului și Guvernului. În rest, câți oameni mor, nu contează”, a comentat jurnalistul.

”Nu e bine să fie premier un general de armată, dacă ne gândim la democrația în sine. Dar armata deține o încredere considerabilă în raport cu partidele, chiar cu președinția. Oamenii au această încredere că vine armata și dă milităria jos din pod. Având în vedere situația, se justifică numirea lui Ciucă.

Să sperăm că poate și lua măsurile necesare, nepopulare, asta mai aștept să văd: dacă e în stare de ce Cîțu nu a fost; adică să ia măsuri nepopulare, dar necesare în aceste luni sumbre”, a încheiat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

ADVERTISEMENT