News

CTP, contrat dur pe tema Bisericii: “Nu vă este permis! Biserica ne-a ținut legați ca neam”

22.11.2020 | 14:48
CTP contrat dur pe tema Bisericii Nu va este permis Biserica nea tinut legati ca neam
ADVERTISEMENT

CTP a stârnit din nou un val de reacții dure în spațiul public intern după afirmațiile sale legate de credincioși și Biserica Ortodoxă. Liderul umanist Ramona Ioana Bruynseels califică drept de nepermis acest asalt al jurnalistului asupra zonei spirituale.

În opinia lui Bruynseels, Cristian Tudor Popescu lovește în ”ceea ce a reușit de-a lungul veacurilor să ne mențină uniți, să ne țină ÎMPREUNĂ. Credința noastră”.

ADVERTISEMENT

Politicianul PPU-SL vede Biserica un factor de echilibru în toată această perioadă dificilă a pandemiei și mai spune că lăcașul de cult este este foarte important în păstrarea echilibrului de care avem nevoie.

CTP, contrat dur pe tema Bisericii de PPU-SL: “Nu vă este permis! Biserica ne-a ținut legați ca neam”

Vineri seară, Cristian Tudor Popescu a declarat că prima lege a roboților, enunțată de scriitorul Isaac Asimov, ar trebui să fie impusă și preoților ortodocși.

ADVERTISEMENT

Revoltată de poziția jurnalistului, Ramona Ioana Bruynseels a reacționat fulminant pe pagina ei de Facebook și a postat un mesaj în care îl pune la zid pe cunoscutul om de presă.

”Asaltul asupra credincioșilor și asupra Bisericii Ortodoxe continuă prin acest ‘ostaș al dezbinării’, Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Este revoltător cum acest om nu se oprește de la a lovi exact în ceea ce a reușit de-a lungul veacurilor să ne mențină uniți, să ne țină ÎMPREUNĂ. Credința noastră este una dintre valorile fundamentale ale acestui neam.

Nu trebuie permis nimănui să se atingă de ceea ce ne ține legați ca neam. Nici chiar lui CTP, un jurnalist care acum câțiva ani critica pe alții pentru “tupeul” de a contrazice Biserica.
Domnule CTP, în lumea dvs rece și lipsită de suflet și scrupule, e probabil loc de roboți.

ADVERTISEMENT

În a noastră, nu. Cel puțin nu în sensul expus de dvs. Trăim vremuri grele în care panica, frica, neliniștea pun stăpânire tot mai mult pe sufletele noastre. Că place sau nu, Biserica este foarte importantă în păstrarea echilibrului de care avem nevoie!Dumnezeu să binecuvânteze România! Credință în România!”, a scris politicianul PPU-SL.

Ce a spus CTP despre Biserică și preoți

”Eu am acest pârdalnic obicei, întreb unde scrie. Unde scrie în credința ortodoxă că principala datorie a unui credincios, și cu atât mai mult a unui ierarh, prelat, preot, este să apare viața omului? Unde scrie asta?

În prima lege din cele trei enunțate de Isaac Asimov, un robot nu trebuie să pună în primejdie viața unui om și nici prin neintervenție să permită să se întâmple acest lucru. Nu am putea să impunem legea asta robotică a lui Asimov clerului ortodox din România?”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT