News

CTP critică autoritățile după cazul de la Onești: ”Au pe conștiință viețile acelor muncitori”

02.03.2021 | 11:42
CTP critica autoritatile dupa cazul de la Onesti Au pe constiinta vietile acelor muncitori
ADVERTISEMENT

CTP critică dur intervenția autorităților în cazul luării de ostatici de la Onești, caz în care doi oameni au fost uciși de un bărbat de 68 de ani.

Jurnalistul spune că forțele de intervenție au pe conștiință viețile celor doi muncitori, după ce mai multe de 4-5 ore nu au reușit să rezolve cazul tragic de luni.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu constată, trist, că nu a văzut, în acest caz, nici măcar o măsură profesionistă care se ia în astfel de situații grave și se întreabă de ce nu s-au găsit soluții eficiente, deși a fost timp suficient.

CTP, după cazul tragic de la Onești: ”Au pe conștiință viețile acelor muncitori”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat, marți, tragedia de la Onești și deznodământul tragic al luării de ostatici din prima zi a lunii martie.

ADVERTISEMENT

În opinia cunoscutului jurnalist, absolut toată acțiunea autorităților a fost una presărată cu măsuri greșite care, în final, au condus la această dublă crimă.  CTP spune, în mod direct, că autoritățile puse luni să rezolve cazul ”au pe conștiință viețile acelor muncitori”.

”În ceea ce privește ceea ce s-a întâmplat acolo, autoritățile au pe conștiință viețile acelor muncitori. Din ce am auzit, sunt o grămadă de greșeli care au dus la această crimă groaznică.

ADVERTISEMENT

Eu nu înțeleg cum un om de 68 de ani poate să pună la pământ 2 oameni, de 36 și 50 și ceva de ani, și să-i și lege. E straniu, pentru că fiind 2, oameni în putere, nu poți să-l ameninți decât pe unul, când il legi, celălalt poate să intervină.

Nu am văzut niciun fel de măsură profesionistă care se ia în astfel de situații. Individul în cauză a acționat imitând filme. E o luare de ostatici a unui ins care a lucrat într-o companie și ia ostatici pentru a i se face dreptate.

ADVERTISEMENT

În astfel de cazuri se analizează conexiunile persoanei respective. Soția ar trebui imediat contactată de organe. Se vede care e relația cu instituția cu care omul în cauză a avut probleme.

Se negociază, se vine cu banii, pentru a-l calma pe individ. Aici era nevoie doar de o decizie judecătorească, care, bănuiesc, putea fi obținută în regim de urgență de la judecător”, a spus jurnalistul la Digi24.

CTP: ”Nu se putea găsi un trăgător profesionist?”

Luarea de ostatici de luni din Onești a fost una care s-a întins pe durata a 4-5 ore. CTP nu-și explică de ce, într-un interval atât de mare, nu s-a putut găsit un trăgător profesionist care să rezolve situația și să salveze viețile celor doi muncitori.

Sunt măsuri care se pot lua, profesionist, din jurul persoanei respective. Nu am văzut nimic, decât niște replici tâmpe: nu mai înjura, liniștește-te, care nu au niciun efect.

Când vezi că acel individ are un discurs lipsit de logică, psihotic, fixist, încerci să-l anihilezi. Nu se putea găsi un trăgător profesionist, fost în trupele speciale, dotat cu armă de asalt?

Cum să tragi 5-6 focuri? Oricum, asasinul ar fi avut timp să-și omoare victimele. În astfel de situații se trage un singur foc. Dacă nu vrei să-l ucizi, se trage la picioare. Nu se trage de 5-6 ori cu gloanțe de cauciuc, total neprofesionist. 

Timp a fost destul la dispoziție. Tot acest monolog, pentru că nu a fost dialog, a durat vreo 4-5 ore. (n.r. 11:45 – 17:00). Ok, Onești e un oraș în care nu se întâmplă nimic, dar era timp să vină specialiști, care să gestioneze acest caz. Nu am văzut un dialog cu un negociator profesionist”, mai spune CTP.

ADVERTISEMENT