Simona Halep

CTP, cuvinte mari după victoria Simonei Halep cu Shuai Zhang: ”E aproape de nivelul maxim”

09.07.2019 | 17:47
CTP cuvinte mari dupa victoria Simonei Halep cu Shuai Zhang E aproape de nivelul maxim
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut cuvinte mari după victoria reușită de Simona Halep în meciul cu Shuai Zhang din sferturile de finală de la Wimbledon 2019. Românca și-a egalat cea mai bună performanță pe iarba londoneză, care data din 2014, atunci când rata marea finală după un meci cu Eugenie Bouchard.

CTP, cuvinte mari după victoria Simonei Halep cu Shuai Zhang: ”În acest turneu e propriul ei antrenor pe teren”

”E o zi extraordinară. Simona a ajuns în acest moment la nivelul de joc de anul trecut cu care a făcut finală la Australian Open și a câștigat la Roland Garros. E aproape de nivelul maxim. Ca și în meciurile precedente, Simona a înțeles, după un început ezitant, ce are de făcut pentru a contra adversara”, a declarat CTP după victoria Simonei Halep în partida cu Shuai Zhang.

ADVERTISEMENT

”Încă ceva ieșit din comun. Simona e, în acest turneu, propriul ei antrenor pe teren, își face singură on-court coaching, ia deciziile tactice cele mai bune, în funcție de ce joacă adversara, în funcție de ce se întâmplă în teren. Ca și în meciurile precedente, cu Azarenka și cu Cori Gauff, Simona a înțeles, după un început ezitant, ce are de făcut pentru a o contra pe altfel periculoasa Shuai Zhang”, a mai spus jurnalistul la Digi 24.

Simona Halep sărbătorind victoria din meciul cu Shuai Zhang

”Serviciul ei a mers din ce în ce mai bine”

Cristian Tudor Popescu știe unde s-a jucat soarta întâlnirii cu Shuai Zhang: ”Simona a schimbat soarta meciului la 4-1 pentru Shuai Zhang, după ce a reușit să câștige un punct cu aproape 20 de schimburi. A fost primul punct care nu s-a terminat repede, pentru că asta a fost tactica lui Zhang, să joace repede, să nu lungească punctele. Din acel moment, Simona și-a câștigat încrederea în a-i trimite mingea înapoi de suficiente ori lui Zhang astfel încât aceasta să greșească. I-a mai făcut câteva puncte lungi, cu schimburi multe și, așa cum se întâmplă aproape inevitabil în astfel de situații, jucătoarea atacantă își pierde siguranța”.

ADVERTISEMENT

”După primul set câștigat de Simona, practic partida nu a mai avut istoric, Shuai Zhang uitându-se disperată spre banca ei tehnică, neștiind ce să mai facă în fața solidității extraordinare a jocului Simonei. Și a mai fost un element despre care vorbeam după meciul cu Cori Gauff și după meciul cu Azarenka: serviciul. Spuneam că atât are de făcut Simona, să-și îmbunătățească serviciul, și asta a făcut. Serviciul ei a mers din ce în ce mai bine și a încheiat en fanfare cu serviciul acest meci”, a încheiat CTP.

Simona Halep a învins-o pe Shuai Zhang în sferturile de finală, scor 7-6 (4), 6-1, și a acces pentru a doua oară în carieră în semifinalele de la Wimbledon. Pentru un loc în finală, românca va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Elina Svitolina și Karolina Muchova.

ADVERTISEMENT