CTP dă verdictul în cazul Simonei Halep după abandonul de la Beijing! “Ea trebuie să ia o pauză mai lungă”

Irina Aldea   
în Tenis
30/09/2018, 23:51
CTP dă verdictul în cazul Simonei Halep după abandonul de la Beijing! “Ea trebuie să ia o pauză mai lungă” GALERIE FOTO
CTP dă verdictul în cazul Simonei Halep după abandonul de la Beijing

CTP dă verdictul în cazul Simonei Halep după abandonul de la Beijing. Cristian Tudor Popescu a vorbit despre ce i se întâmplă Simonei Halep în ultima vreme şi de ce acumulează înfrângeri pe bandă rulantă pe final de sezon. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Simona Halep a plecat drept principală favorită la turneul din Beijing, însă nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor din cauta problemelor din zona lombară care i-au scos în cale noi dureri pe care nu le-a putut depăşi, iar după un set disputat cu greu în faţa sportivei din Tunisia, Ons Jabeur, locul 113 WTA, sportiva noastră a luat hotărârea să abandoneze pentru a nu mai forţa, aşa cum a făcut la Wuhan, săptămâna trecută.

CTP explică evoluţiile şi soluţiile în cazul Simonei Halep

“E blocajul de la spate al Simoniei care mă făcea să fiu foarte îngrijorat după meciul de la Wuhan și spuneam că nu are încredere în corpul ei din pricina acelui blocaj. Se vedea clar că nu poate să servească și ăsta e un element foarte important. Dacă nu poți să servești, dacă nu te simți bine la servciu, întreg meciul se destructurează, ceea ce s-a întâmplat și aici, la Beijing”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.

Jurnalistul spune că se aştepta ca parcursul Simonei la turneul de la Beijing să nu fie unul de durată pentru că, afirmă el, liderul mondial are nevoie de o pauză mai lungă pentru a-şi reveni fizic, dar şi mental. “Mă temeam că nu va reuși, după cum am văzut-o la Wuhan. Starea fizică și pishică în care se află, lipsa de încredere, de convingere…nu am crezut că va putea să recupereze în aceste câteva zile până la Beijing și iată că așa s-a și întâmplat. Cred că Simona trebuie să ia o pauză mai lungă acum. Asta trebuie să se întâmple. Trebuie să depășească această probemă fizică, pentru că îi afectează psihicul de joc”, a mai spus CTP.

Pentru liderul mondial din WTA urmează Kremlin Cup, turneu organizat la Moscova, iar mai apoi la Turneul Campioanelor de la Singapore, ultima competiţie din acest sezon pentru sportiva noastră, la care speră să obţină un rezultat bun pentru a continua supremaţia în circuitul feminin de tenis.

Închide ×