News

CTP, despre activitatea ministrului Sănătății: ”Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt greșeli de politician prost”

14.04.2021 | 14:24
CTP despre activitatea ministrului Sanatatii Toate greselile lui Vlad Voiculescu sunt greseli de politician prost
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu nu este surprins de demiterea ministrului Sănătății. CTP spune că Vlad Voiculescu nu a greșit ca activist umanist bun, ci ca politician prost.

Cunoscutul jurnalist și analist politic observă o diferență mare între Vlad Voiculescu în calitate de activist social și Vlad Voiculescu în calitate de politician.

ADVERTISEMENT

Tudor Popescu este surprins de faptul că fostul ministru nu s-a preocupat de adevăratele probleme ale țării din pandemie, cum este situația de la ATI, și a preferat diferite strategii de culise.

CTP, după demiterea ministrului Sănătății: ”Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt greșeli de politician prost”

CTP a anticipat schimbarea din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Imediat după ce a aflat de demiterea acestuia, gazetarul a explicat unde a greșit ministrul în scurta sa activitate în Executiv.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul spune că fostul ministru al Sănătății a făcut foarte multe greşeli, ”de politician prost”, aspect care vine în contrast cu activitatea sa anterioară intrării în politică.

”Pentru mine, evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize de când observ viața politică, guvernamentală din România de 30 de ani încoace.

ADVERTISEMENT

Din primul moment, domnul Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost înainte de a fi ministru – a fost un om care s-a ocupat îndeaproape de cei aflați în suferință, de copiii bolnavi și a făcut niște lucruri bune în direcția asta.

Nu s-a comportat și nu a greșit ca un activist al societății civile. Pentru că, dacă s-ar fi întâmplat asta, aș fi înțeles: da, a venit cu niște lucruri, cu idealisme, cu utopii umanitare și s-a ciocnit de sistem, de politică, de diversele operațiuni de culise, de putreziciunea sistemului și atunci a greșit. Nu.

ADVERTISEMENT

Spre surprinderea mea, toate greșelile lui Vlad Voiculescu – și nu au fost deloc puține – sunt greșeli de politician prost. Nu știu cum a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politician prost.

Au fost încercări de a lua prim-planul ca imagine, prin hărțuieli, mici încăierări de imagine cu partenerii de coaliție”, a spus CTP la Digi24.

CTP, despre ce înseamnă ”politician prost”

În aceeași intervenție la postul de știri citate, CTP a detaliat ce înseamnă politician prost: ”Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale.

Domnul Voiculescu nu a gândit consecințele propriilor sale acțiuni. Nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical”, a mai adăugat gazetarul despre Voiculescu.

ADVERTISEMENT