News

CTP, despre antivacciniști: „E foarte greu să lupți cu ei. Habar n-au, dar vorbesc”

27.11.2020 | 22:06
CTP despre antivaccinisti E foarte greu sa lupti cu ei Habar nau dar vorbesc
Cristian Tudor Popescu, descriere cruntă a Poliției Română: "Este un cancer". Care sunt propunerile jurnalistului Sursă foto: Inquam Photos/ Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Chiar dacă afirmațiile sale pe marginea acestui subiect au stârnit un val de reacții negative în spațiul public, Cristian Tudor Popescu nu intenționează să îngroape prea curând securea războiului cu antivacciniștii.

În cadrul emisiunii „Cap Limpede”, de la Digi 24, gazetarul i-a acuzat că încearcă să panicheze opinia publică invocând posibile efecte secundare ale vaccinului anti-COVID care urmează să ajungă în România, fără a avea argumente științifice solide în sprijinul unei astfel de teorii.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, pentru a le demonstra că serul care promite să pună capăt pandemiei nu provoacă leucemie sau alte afecțiuni grave la care au făcut referire inclusiv medici precum Monica Pop sau Vasile Astărăstoae, acesta s-a oferit voluntar să îl testeze pe propria piele.

CTP continuă războiul cu antivacciniștii

Eu am spus și repet că mă ofer voluntar să fiu vaccinat în prima linie, să fiu filmat ca să nu existe nicio îndoială și după aceea vin la televizor periodic să vadă telespectatorii dacă mi se umflă ochii sau încep să putrezesc și să mă înverzesc.

ADVERTISEMENT

E foarte greu să lupți cu antivacciniștii, pentru că nu au în demersul lor nicio urmă de logică. Au citit ei pe undeva că vaccinul ăsta are cipuri cu piciorușe care îți intră în creier și cine știe ce îți fac.

Cum poți să discuți cu oameni care au astfel de concepții? Credeți că au stat vreodată să studieze, credeți că știu bazele sau ce e un ADN? Habar n-au, dar vorbesc. Vine ARN-ul și ne schimbă ADN-ul.

ADVERTISEMENT

Explicația e simplă. Au fost eliminate o serie de etape administrative birocratice în aprobarea vaccinului, din pricina urgenței date de pandemie, dar asta nu înseamnă că s-a făcut rabat din punct de vedere științific la vreo etapă de verificare și testare a respectivului vaccin.

Este o contradicție formidabilă în atitudinea lor. Cei care la începutul pandemiei voiau să scape de mască, ne spuneau că ne-au pus botniță nenorociții, acum ar trebui să fie pro vaccin, pentru că el asta face. Te scapă de mască.

ADVERTISEMENT

Când peste 90% din populație este imunizată artificial și nu în turmă, natural, adică îmbolnăvindu-te, atunci se stopează epidemia, se stinge. Cum s-a întâmplat și cu variola, și cu alte pandemii.

Logic, ei ar trebui să manifesteze acum pentru vaccin, să se termine cu dictatura botniței și a medicilor, dar nu. O să-i vedeți pe aceiași manifestând anti vaccin”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT