CTP despre dezastru: “Sportivul român, semicretin, mort de foame”

Gabriel Esanu   
in Stiri sportive
10/08/2016, 12:37
CTP despre dezastru: “Sportivul român, semicretin, mort de foame”

Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri dezastrul din sportul românesc şi pune eşecurile pe linie de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 pe seama sistemului lipsit de organizare. Reputatul jurnalist a amintit un avertisment pe care Ion Ţiriac îl făcea în legătură cu sportul românesc încă de acum 16 ani.

Ce e în sportul românesc a mai observat Ion Ţiriac la Sydney în anul 2000. În cei 26 de ani de la căderea comunismului, în ciuda unor rezultate excepţionale pe care le-a mai obţinut sportul românesc, s-a produs o erodare continuă a sistemul sportiv din ţară. În comunism se puteau decide investiţii. Federaţia controlată de partid făcea investiţii. Ele se făceau! În 26 de ani, elanul a trecut. Aşa s-a întâmplat şi în gimanstică, chiar dacă au mai fost rezultate. Dacă va dispărea Octavian Belu, nu o să ai om să îl pui în locul lui, în absenţa unui sistem coordonat la nivel statal, doar cîteva performanţe individuale se mai ivesc. Acum s-a terminat, asta se întîmplă şi pentru că nu se face nimic, domnii care conduc această ţară, pe aceşti indivizi cărora nu le ajunge slănină pe creier, trebuie să îi intereseze ce înseamnă sportul pentru o naţiune, cum formează copiii, cum le dă putere, disciplină, fair play pentru viaţă, pentru că sportivul român e gândit ca un semicretin care trebuie să fie mort de foame, dresat pînă obţine rezultate”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a criticat şi lipsa de fair-play a publicului brazilian, care i-a huduit în permanenţă pe cei doi români  pe durata sfertului de finală cu Mello / Soares. “O gheolbănie, cum rar am văzut, nici la fotbal nu am văzut aşa ceva.Să aplauzi pe fiecare greşeală a românilor, să huidui la intrarea în arenă, aşa ceva n-am mai văzut. Cînd au intrat în arenă ai noştri au fost nişte huiduieli masive, hai să zici că mai huidui pe o fază în timpul meciului, dar nici asta nu se face. Dar să tratezi adversarii cu modul ăsta atît de agresiv şi jignitor… Ai noştri zîmbeau, dacă aţi văzut.A fost un moment de care m-am temut şi eu, dar în setul decisiv se întîmplă ceva care se întâlneşte doar la marii jucători, să se sprijine pe agresivitatea, pe ostilitatea, tribunelor. Zbierau pe fiecare serviciu al nostru, era cîte unul să zbiere, încercînd să-l deconcentreze pe Florin sau pe Horia”.

Ştirea MOMENTULUI

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×