News

CTP, despre ÎPS Teodosie: „Recurge la trișerii de șmecheraș versat în procedeele Securității”

27.11.2020 | 21:40
CTP despre IPS Teodosie Recurge la triserii de smecheras versat in procedeele Securitatii
ADVERTISEMENT

Atitudinea Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, care se încăpățânează să militeze pentru organizarea pelerinajului la Sfântul Andrei fără nicio restricție, deși infectările cu virusul SARS-COV-2 cresc pe zi ce trece, îl scoate din minți pe Cristian Tudor Popescu.

În cadrul emisiunii „Cap Limpede”, de la Digi 24, gazetarul nu s-a sfiit să lanseze acuzații extrem de grave la adresa prelatului, invocând din nou legăturile pe care acesta le-ar fi avut cu fosta Securitate. Se întâmpla în septembrie 1987, pe când Teodosie era asistent teolog la Institutul Teologic Ortodox din Bucureşti și „a fost obligat”, potrivit spuselor sale, să semneze un acord de colaborare, primind astfel numele conspirativ „Mache”.

ADVERTISEMENT

Teodosie recurge la trișerii de șmecheraș foarte versat în procedeele Securității, precum este hârtia emisă acum, să vină toți preoții la locul stabilit, adică la peștera Sfântului Andrei, în scopuri profesionale. Ăsta e comportament de părinte, de om al Bisericii, al lui Dumnezeu?”, se întreabă, retoric, jurnalistul.

CTP pune din nou tunurile pe ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie înțelege foarte bine în ce moment se află țara asta și tocmai de aceea îl folosește, simte că e momentul să-l exploateze la maximum. Este și acest ”Mache” în campanie electorală, vrea să-și păstreze și să-și câștige clienți pentru ce face el acolo. Clienți care plătesc.

ADVERTISEMENT

Pe mine m-au atins două doamne pe care le-am văzut într-un reportaj de la Constanța, în timp ce Poliția a intrat să curme o slujbă făcută de acest Teodosie în disprețul legii, fără mască, fără distanțare, fără nimic, pentru că așa considera el că trebuie să se întâmple. Au fost intervievate două doamne.

O fată, o tânără care este întrebată ”Vă duceți să vă împărtășiți din aceeași linguriță, din același pocal, potir? E totuși epidemie”, la care ea răspunde cu o sinceritate devastatoare în ochi ”Cum să-mi facă rău. Acolo e trupul și sângele Domnului. Iisus n-a făcut rău nimănui”.

ADVERTISEMENT

Această tânără se duce acasă, poate să-și îmbolnăvească familia, părinții, bunicii, care pot muri și sunt absolut sigur că tot nu va scădea credința ei în Iisus și în puterea ei vindecătoare din acea linguriță și acel potir.

Mai era o bătrână care spunea ”Moare atâta lume și cine ne face nouă parastasele?”. Deci problema doamnei nu era că moare lumea, ci parastasele, cine le face. De astfel de oameni are nevoie Teodosie, trebuie să-i păstreze și de aceea face ce face acum.

ADVERTISEMENT

Recurge la aceste trișerii de șmecheraș foarte versat în procedeele Securității, cum este hârtia pe care a emis-o acum, să vină toți preoții la locul stabilit, adică la peștera Sfântului Andrei, în scopuri profesionale. Umbli cu astfel de trucuri? Ăsta e comportament de părinte, de om al Bisericii, al lui Dumnezeu?

Este și o problemă teologică aici. Teodosie spune ”Iisus nu s-a lăsat batjocorit decât o dată”. În filme există un personaj care e foarte bun la bătaie, dar pentru efectul dramatic se lasă bătut, cade la podea și după aia se ridică, îi dă un cap în gură adversarului și termină.

Cam ăsta este Iisus în viziunea lui Teodosie. Iisus s-a lăsat nu batjocorit, ci torturat și ucis, nu a aplicat un tertip. Asta este gândirea unor înalte fețe bisericești, e uluitor”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT