Sport

CTP, despre sezonul de vis al Soranei Cîrstea: „Nu va fi un foc de paie!”. Așteptări în semifinale la Miami: „Va face un meci cel puțin la fel de bun”. Exclusiv

Cristian Tudor Popescu a fost vrăjit de jocul Soranei Cîrstea și îi prevede cel mai bun sezon din carieră. Ce spune despre partida din semifinale de la Miami.
30.03.2023 | 00:50
CTP despre sezonul de vis al Soranei Cirstea Nu va fi un foc de paie Asteptari in semifinale la Miami Va face un meci cel putin la fel de bun Exclusiv
Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu e de părere că acesta va fi cel mai bun sezon din cariera Soranei Cîrstea. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză de excepție pentru FANATIK a victoriei formidabile reușite de Sorana Cîrstea în fața Arynei Sabalenka, în sferturile de finală la Miami Open.

CTP are încredere maximă în Sorana Cîrstea: „Poate să ne ofere niște mari bucurii anul ăsta!”

Sorana Cîrstea a reușit o victorie entuziasmantă în sferturile de finală la Miami, după 6-4, 6-4, cu Aryna Sabalenka, cea mai bine clasată jucătoare în circuitul WTA în 2023.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre sezonul extraordinar al Soranei Cîrstea, care e aproape să scrie istorie la Miami: „În momentul de față nu mai are nicio importanță cu cine joacă în semifinale, pentru că a bătut-o pe Sabalenka. Ce putea fi în turneul ăsta mai rău decât Sabalenka? Ea se duce în semifinale cu un psihic de fier. Deci nu va mai fi stresată în vreun fel”.

Reputatul ziarist se așteaptă la încă o demonstrație de tenis de înaltă clasă din partea Soranei Cîrstea: „Și Kvitova și Alexandrova sunt jucătoare foarte tari. Cred că va intra cu un psihic la fel de bun și va face un meci cel puțin la fel de bun. Asta nu înseamnă însă că va și câștiga, pentru că depinzi și de jocul adversarei. Categoric e că jocul va fi bun în continuare”.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu: „Sorana Cîrstea este o jucătoare de clasă mondială”

Cristian Tudor Popescu e convins că de această dată prestațiile Soranei Cîrstea nu sunt doar o întâmplare și e de părere că va continua parcursul bun: „Arată că în clipa de față Sorana Cîrstea este o jucătoare de clasă mondială și este așezată în acest nou joc al ei astfel încât după părerea mea nu va fi un foc de paie și poate să continue așa anul ăsta și să ne ofere niște mari bucurii”.

Considerată o jucătoare capricioasă, care „a schimbat ca pe șoșete” antrenor de-a lungul carierei, Sorana Cîrstea și-a găsit echilibrul cu Thomas Johansson. Acest lucru l-a surprins chiar și pe Cristian Tudor Popescu: „Nu știu cum și în ciuda faptului că am ceva imaginație nu pot să îmi închipui cum a reușit Thomas Johansson într-un timp atât de scurt să o transforme total pe Sorana. Când îmi amintesc ce secvențe celebre a avut cu diverși antrenori pe care i-a sictirit, le-a cerut să plece din tribune….”.

ADVERTISEMENT
  • 352.635 de dolari a câștigat „Sori” pentru calificarea în semifinale la Miami

Poate Sorana Cîrstea să câștige un titlu de Grand Slam? „Va avansa mult în WTA în clipa de față, n-am nicio îndoială!”

Cristian Tudor Popescu rămâne la fel de echilibrat și nu vrea să pună presiune pe Sorana Cîrstea: „Ar fi cel mai rău lucru să spun și să vorbesc despre un trofeu de Grand Slam, mai ales cât sunt eu de superstițios în tenis. Că altfel nu am superstiții. E ultimul lucru pe care l-aș face în momentul ăsta să fac predicții de Grand Slam, pentru că aduc ghinion”.

Cu toate acestea, gazetarul admite că Sorana Cîrstea a găsit cheia către marea performanță: „Are joc cu sistemă! Știe ce are de făcut, și-a selecționat loviturile și le-a așezat, respectă un plan tactic bine stabilit dinainte de meci. Ăsta este un joc de clasă mondială, cu care poate să avanseze mult în WTA în clipa de față, n-am nicio îndoială!”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă în acest moment se prezintă excelent din punct de vedere fizic, „Sori” are un istoric medical destul de încărcat, lucru punctat și de CTP: „Dacă nu are probleme fizice în continuare, pentru că a avut destule accidentări de-a lungul carierei, o să joace bine și nu poate să nu aibă și niște rezultate”.

  • 33 de locuri a urcat Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după calificarea în semifinale la Miami
ADVERTISEMENT