Sport

CTP, discurs fără precedent! Cere intervenția Guvernului României pentru Simona Halep: „E ca și cum ar fi arestată preventiv”

CTP face scut în jurul Simonei Halep și face apel către autoritățile române să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului
25.05.2023 | 09:47
CTP discurs fara precedent Cere interventia Guvernului Romaniei pentru Simona Halep E ca si cum ar fi arestata preventiv
8 luni au trecut de când Simona Halep a fost suspendată promizoriu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CTP a explodat după ce audierea Simonei Halep a fost amânată pentru a treia oară și cere de urgență intervenția Guvernului României în această problemă.

CTP cere dreptate pentru Simona Halep: „O încălcare strigătoare la cer a unui drept al omului”

Cristian Tudor Popescu a fost siderat după ce Simona Halep va mai aștepta încă o lună sentința în cazul de dopaj: „Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde. Simona Halep declară că a aflat că pe 28 mai, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), audierea ei de către un tribunal independent va fi amânată – pentru a treia oară”.

ADVERTISEMENT


Reputatul jurnalist a comentat pentru FANATIK cea de-a doua acuzație a Simonei Halep și acuză dur ITIA:  „Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție”.

Modul în care este tratată campioana de la Roland Garros și Wimbledon este de neconceput pentru gazetar: „Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță.

ADVERTISEMENT

Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii”, a mai explicat Cristian Tudor Popescu.

CTP, mesaj pentru Guvernul României: „Ttrebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate”

Cristian Tudor Popescu e de părere că România trebuie să ia atitudine în acest scandal, care a depășit deja granițele sportului alb: „În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă”.

ADVERTISEMENT

CTP e convins că sportiva din România este crucificată cu orice preț: „Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal ‘independent’, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial”.

De ce bagă mâna în foc pentru Simona Halep: „Niciodată, în sute de meciuri, n-am văzut-o recurgând la nici cel mai mic tertip pentru a câștiga”

Cristian Tudor Popescu o consideră nevinovată pe Simona Halep: „Sunt întrebat cum de am atâta încredere în Simona Halep încât exclud posibilitatea ca ea să-și fi introdus în mod conștient în corp substanțe interzise. Răspunsul e limpede și simplu: o privesc jucând tenis de peste 10 ani. Cred că am scăpat 2-3 partide. Și niciodată, în sute de meciuri, n-am văzut-o recurgând la nici cel mai mic tertip pentru a câștiga.

ADVERTISEMENT


Sunt o grămadă, pe care multe jucătoare le folosesc frecvent: pauze „medicale”, ca să ‘înghețe’ adversara care e pe val, contestarea nejustificată a unor mingi, discuții răstite și îndelungi cu arbitrul, ca să rupă ritmul meciului, dezlegarea și legarea șireturilor când stăteau foarte bine, dispute gestuale și verbale, cu spectatorii, tropăit la primire ca să deranjeze oponenta când servește…

Nici măcar antijocul cu mingi înalte, aruncate pe fundul terenului, nu-mi amintesc să-l fi folosit când nu era în formă. Nici când a fost nedreptățită clar n-a protestat prea mult, în vreme ce eu înjuram îngrozitor prin cameră. Jocul Simonei, fie bun, fie excepțional, fie slab, a fost întotdeauna drept, liniar, cinstit.
Simona a avut în sânge Roxadustat, dar trișul nu-l are în sânge”, a mai spus ziaristul, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, unde l-a lăudat și pe Gheorghe Hagi pentru proiectul de la Farul Constanța.

ADVERTISEMENT