ADVERTISEMENT
News

CTP, după conferința lui Iohannis: Pentru el ar fi mai ușor dacă PNL pierde alegerile

Autor: Adrian Baciu | 17.11.2020 | 22:11
CTP, după conferința lui Iohannis: Pentru el ar fi mai ușor dacă PNL pierde alegerile
CNCD, amendă usturătoare pentru Cristian Tudor Popescu pentru editorialul „Satană în sutană” Sursa foto: adevarul.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut un comentariu destul de critic față de poziția arătată de președintele Klaus Iohannis, la ultima ieșire publică, în contextul tragediei de la Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

CTP ironizează afirmațiile șefului statului, cel care a evitat să recunoască că și Guvernul pe care îl are în subordine a comis unele greșeli în ultima perioadă.

Mai mult, publicistul vine cu o teorie nouă și spune că, pentru Iohannis, ar fi mai ușor ca partidul care l-a propulsat la Cotroceni, PNL, să piardă alegerile de pe 6 decembrie.

CTP: Pentru Iohannis ar fi mai ușor dacă PNL pierde alegerile

Într-o scurtă postare pe site-ul Republica.ro, CTP l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru faptul că a evitat să recunoască faptul că şi la nivelul Guvernului Orban au existat greşeli în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Tudor Popescu a scos în relief inclusiv declaraţia făcută de şeful statului referitoare la afirmaţia controversată a ministrului Sănătăţii, cel care a spus că ”Toți suntem vinovați” după tragedia de la Piatra Neamț.

Iohannis afirmase, la conferință, că declarația lui Tătaru a fost ”insuficient rumegată”, iar CTP se întreabă, ironic, dacă ”dl Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare?”

”Președintele Iohannis califică declarația ministrului Sănătății despre tragedia de la Piatra Neamț, „Toți suntem vinovați”, ca „insuficient rumegată”. Prin urmare, dl Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare?

ADVERTISEMENT

Este singurul accent oarecum negativ la adresa unui membru al guvernului PNL. Altfel, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, dl Iohannis a refuzat sistematic să recunoască vreo greșeală a executivului liberal.”, a scris CTP.

CTP: Dacă PNL pierde alegerile, Iohannis ar afurisi PSD încă 4 ani

După prestația lui Iohannis de marți, CTP trage concluzia amară că pentru Iohannis ar fi mai ușor dacă PNL ar pierde alegerile parlamentare. Astfel, ar avea motive să atace PSD până la finalul madatului.

ADVERTISEMENT

”Pe cale de consecință, ar fi mai ușor pentru președinte, nu pentru România, dacă PNL ar pierde alegerile din 6 decembrie și n-ar mai face guvernul. Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD în conferințe de presă.

Căci dacă le va câștiga, și dl Iohannis va dispune de o majoritate parlamentară și o guvernare PNL cu tot atâtea mâini moarte și piloși ca actuala, nu va mai avea nicio scuză pentru istorie când de reformele cruciale pentru România se va alege praful.”, mai scrie jurnalistul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!