News

CTP, după protestul de la metrou: ”A fost o acțiune similară cu cea a minerilor din 1990”

27.03.2021 | 17:38
CTP dupa protestul de la metrou A fost o actiune similara cu cea a minerilor din 1990
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu (CTP) a fost extrem de revoltat de protestul de la metrou de vineri și a spus că această acțiune a fost una similară cu Mineriada din 1990.

Gazetarul merge mai departe și spune că în prezent, ca și în urmă cu trei decenii, cei care au avut de suferit au fost locuitorii din Capitală: ”au lovit în bucureșteni”, spune omul de presă.

ADVERTISEMENT

CTP nu se ferește de cuvintele dure și mai spune că acțiunea sindicatului de la metrou din urmă cu o zi este una care poate fi catalogată drept ”teroristă”.

CTP, dur după protestul de la metrou: ”A fost o acțiune similară cu cea a minerilor din 1990”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că acțiunea de protest a angajaților Metrorex este una similară cu Mineriada din 1990, când minerii au lovit în bucureșteni.

ADVERTISEMENT

CTP spune că, din cauza gestului de vineri al sindicatului de la Metrou, locuitorii Capitalei au trebuit să circule înghesuiți în mijloacele de transport în comun, având în vedere pandemia, și să suporte o poluare mai mare.

”Ce am văzut aici vine demult, de dinainte de 1989. Acești inși, angajați la metrou, au fost favorizați dintotdeauna salarial. Să spunem că 80 și ceva la sută dintre ei au salarii de 5.000 de lei pe lună. Deci ei nu veneau aici să protesteze că nu mai aveau ce duce familiilor acasă.

ADVERTISEMENT

Au fost singura categorie de bugetari care au beneficiat de mărire salarială. Ei nu se află în situația minerilor care au ieșit acum o lună de zile pentru că nu primiseră banii de luni și luni de zile, că nu mai aveau cu ce să trăiască. Nu.

Au ieșit pentru că au la dispoziție șinele de metrou pe care le-au ocupat. A fost o acțiune similară cu cea a minerilor din 1990, când au venit împotriva bucureștenilor. Acești inși au făcut același lucru, au lovit în bucureșteni”, spune CTP despre protestul de la metrou, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

CTP: ”O acțiune teroristă”

Cristian Tudor Popescu apreciază că, din cauza revoltei de vineri din subteran, foarte mulți locuitori din Capitală s-ar putea infecta în următoarele zile. Tot pe seama protestului, CTP pune și poluarea, care ar fi crescut în ultimele ore, din cauza circulației de la suprafață. Aceste aspecte îl fac pe jurnalist să considere mișcarea de vineri despre o ”acțiune teroristă”.

”Hai să ne gândim la toate consecințele a ceea ce au făcut. Cei care au întreprins această acțiune teroristă s-au baricadat acolo în subteran fără nicio măsură de protecție – mască, distanță, cântau foarte încântați, băteau din palme, ceea ce firește înseamnă un număr de infectări și de transmisii ale virusului, că ei au ieșit și se duc să infecteze oameni.

Cei care au fost siliți de blocarea totală a metroului să ia mijloacele de transport în comun și să se înghesuie în ele, chiar oameni de bună intenție, fiind mult mai greu să păstreze aceste măsuri în condițiile astea.

Capitala, și așa unul dintre cele mai poluate orașe din lume, acum astăzi a fost super poluat de mașinile bară la bară, care au mers cu a-ntâia și cu a doua toată ziua”, a mai spus gazetarul le postul de știri.

ADVERTISEMENT
Tags: