News

CTP, după ultimele măriri de salarii: ”În România avem un partid unic format din PNL și PSD, ca înainte de 1989”

Cristian Tudor Popescu a comentat ultimele măriri de salarii. În opinia lui CTP, partidele aflate la guvernare fac asta pentru că opoziția e inexistentă. Jurnalistul e de părere că avem din nou un partid unic.
31.05.2022 | 21:57
CTP dupa ultimele mariri de salarii In Romania avem un partid unic format din PNL si PSD ca inainte de 1989
CTP comentează ultimele măriri de salarii decise de coaliție: ”Avem un partid unic, ca înainte de 89”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat, marți seara, la Digi24, ultimele măsuri ale coaliției PNL-PSD-UDMR prin care mai multe salarii ale bugetarilor sunt majorate.

CTP comentează ultimele măriri de salarii decise de coaliție: ”Avem un partid unic, ca înainte de 89”

La doar o săptămână după ce Marcel Ciolacu anunța că statul ”strânge cureaua” în privința cheltuielilor, coaliția de guvernământ a votat cu o largă majoritate, în Parlament, noi creșteri de salarii la bugetari.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat acești noi pași făcuți de liberali și social-democrați. În opinia gazetarului, cei din coaliție fac toate aceste mișcări legislative ”pentru că pot”, ei nemaiavând în față o opoziție puternică.

CTP mai spune că România s-a întors cu peste trei decenii în urmă și are parte, din nou, de un partid unic, de această dată format din PNL și PSD.

ADVERTISEMENT

”De ce fac aceste măriri, care nu au sens? Anunți că îngheți angajările, te angajezi că reduci cheltuielile bugetare cu 10%. Cum se leagă aceste măsuri?

Răspunsul la întrebarea ‘de ce iau aceste măsuri?’ e simplu: pentru că pot. De ce pot? Pentru că iată ce a ajuns opoziția.

ADVERTISEMENT

În România suntem, la ora actuală, în situația de Partid Unic format din PNL și PSD, ca înainte de 89. USR uite ce a ajuns, iar despre AUR, această formațiune tumorală, nu vreau să mai vorbesc.

Problema principală a că dacă le-ai mărit (n.r. salariile bugetarilor), nu le mai scazi în vecii vecilor. Traian Băsescu a încercat și de acolo i-a venit sfârșitul.

ADVERTISEMENT

Asta e situația. Rămânem cu ăștia… dar, a apărut partidul REPER (n.r. formațiunea lui Dacian Cioloș). Cu ăștia, probabil că România va fi salvată”, spune CTP, la postul de știri citat.

Parlamentul a adoptat, marți, măriri salariale ale bugetarilor

În Parlamentul României a fost adoptat, marți, un proiect de lege care vizează majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferența de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Deputații au adoptat majorarea cu 15% ”pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajații din ministerul Transporturilor și ministerul Culturii, precum și pentru cei din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și din Ministerul Sportului.

În plus, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%. Mai multe detalii, AICI.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant