Sporturi

CTP explică înfrângerea Simonei Halep din semifinalele WTA Miami 2019: “A fost destabilizată”

29.03.2019 | 09:30
CTP explica infrangerea Simonei Halep din semifinalele WTA Miami 2019 A fost destabilizata
ADVERTISEMENT

CTP explică înfrângerea Simonei Halep din semifinalele WTA Miami 2019. Simona Halep, ocupanta locului trei în clasamentul WTA, a fost eliminată în faza semifinalelor la turneul de la Miami, de categorie Premier Mandatory, cu premii totale în valoare de 9,035,428 de dolari. Competiţia din Statele Unite ale Americii se apropie tot mai tare de final, iar prima parte a sezonului de hard din acest an va lua sfârşit.

CTP a vorbit despre eliminarea Simonei Halep din turneul de la Miami Open 2019

Partida dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova a fost întreruptă de mai multe ori de ploaie, iar ieşirile din ritm au fost la ordinea zilei. Jucătoarea noastră a cedat după o oră şi 17 minute de joc, scot 5-7, 1-6, asta după ce în prima manşă conducea cu 5-3. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat pe larg care a fost cauza acestei înfrângeri, eliminare care i-a anulat Simonei şansa de a reveni pe primul loc în lume.

ADVERTISEMENT

“Nu cred că întreruperile cauzate de ploaie au influențat în vreun fel acest rezultat. Este vorba de două lucruri aici. În primul rând, de serviciul Simonei, care nu a funcționat. În primul set, Simona și-a făcut jocul până la scorul de 5-3, a făcut break de două ori, deci a condus cu 3-2 cu break, nu a reușit să-și țină break-ul, a fost egalată, a condus după aceea din nou cu 4-3 cu break, a făcut 5-3, iarăși n-a reușit să-și țină break-ul și a fost egalată. Deci, problema a fost serviciul Simonei. La 6-5, Simona a condus cu 40-15 la 6-5 pentru Pliskova și, iarăși, nu a reușit să-și facă serviciul”, a spus jurnalistul la Dig24.

Simona Halep pe terenul de tenis la Miami Open 2019

Cristian Tudor Popoescu vorbeşte despre eliminarea Simonei Halep de la Miami Open 2019

“Daniel Dobre, care a fost chemat la bancă – la 5-4, parcă, – i-a spus un lucru esențial, i-a spus: Serviciul e problema, nu ai energie în serviciu, Simona, împinge mai mult în picioare! N-a reușit Simona să execute un serviciu sigur și de-aici a pierdut. Ce s-a întâmplat cu Pliskova, în complementar? Pliskova și-a dat seama, la 5-3, că va pierde, așa cum a pierdut de-atâtea ori în fața Simonei, că a intrat în jocul ei, și atunci a smucit. Și-a dat seama că până atunci nu riscase suficient. Și-a asumat lovituri decisive și i-au intrat nu mai puțin de 4 astfel de lovituri și e o regulă nescrisă în tenis, că dacă reușești să faci trei puncte legate pe mâna ta, nu pe greșeala adversarei, atunci îți recapeți încrederea. E, asta s-a întâmplat și din acel moment, Pliskova a lovit foarte încrezătoare în jocul ei, în vreme ce Simona era destabilizată de ineficiența la serviciu. Asta a fost povestea”, a mai spus CTP.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre cine crede că porneşte cu prima şansă în marea finală de la Miami, CTP a răspuns fără ezitare: “Barty, după părerea mea, este jucătoarea momentului, în mare ascensiune acum, are un bagaj tehnic impresionant, are o lovitură pe care nu o posedă nicio jucătoare din circuit, are un revers slice cu o mână comparabil cu cel al lui Roger Federer. Deci, aș vedea-o cu prima șansă pe australiancă”.

Tags: