News

CTP, ieșire furibundă după decizia CCR referitoare la retragerea titlului de doctor: ”Legile, fabricate în favoarea infractorilor”

Cristian Tudor Popescu critică decizia CCR referitoare la plagiat și retragerea titlului de doctor. Gazetarul spune că legile actuale sunt în ”favoarea infractorilor”.
10.06.2022 | 11:40
CTP iesire furibunda dupa decizia CCR referitoare la retragerea titlului de doctor Legile fabricate in favoarea infractorilor
CTP, critici dure la adresa CCR. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat dur CCR după ce a hotărât că titlul de doctor se poate retrage de către Ministerul Educației, doar în cazul în care acesta ”nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”.

CTP: ”Premierul s-a folosit de funcție și Guvern pentru a pune talpă verificării tezei sale de doctorat”

CTP a scris într-o postare pe facebook că justiția permite astfel infractorilor să facă în continuare fărădelegi. Gazetarul consideră că la mijloc este vorba despre o intervenție a premierului Nicolae Ciucă, care ”s-a folosit de funcție și de Guvernul său pentru a pune talpă verificării tezei de doctorat a d-sale, acuzată public de plagiat”.

ADVERTISEMENT

”Plagiatul premierului general – lichidat cu foc împrăștiat. De 30 și ceva de ani încoace, toate legile și deciziile fabricate pentru Justiția română au fost în favoarea infractorilor, încurajându-i să comită fărădelegi în continuare. Prin urmare, hotărârea CCR privind doctoratele și plagiatele se înscrie în buna tradiție a grijii pentru răufăcători, în special pentru cei cu funcții și grade, din statul nostru.

Tot ce s-a plagiat și are semnătura ministrului Educației, rămâne bun plagiat. Fiind folosit apoi de plagiator, doctoratul calp produce efecte juridice în societate – tocmai aceste efecte (funcții, bani) îl fac intangibil pentru CNADTCU și Comisiile de Etică ale Universităților, potrivit CCR.

ADVERTISEMENT

E ca și cum un hoț fură o mașina și, dacă o înregistrează pe numele lui și se plimbă cu ea, proprietarul nu mai are dreptul să reclame furtul”, a scris CTP, pe facebook.

Gazetarul este de părere că problema plagiatelor nu va mai fi rezolvată, chiar dacă vor fi descoperite de către jurnalistul Emilia Șercan.

ADVERTISEMENT

”Plaga plagiatelor supurează de decenii. Nici nu cred că mai e posibil să fie chiuretată, chiar dacă ar exista un batalion de Emilii Șercan. Dar decizia asta hidoasă a Gardienilor Constituției, dați-mi voie să raționez că are o țintă precisă, nu e pentru gloata copiștilor. Partidul PSDNL fiind majoritar nu numai în Parlament, ci și în CCR, retează o funie cu tinichea atârnată de bocancul generalului Ciucă.

Prim-ministrul s-a folosit de funcție și de guvernul său pentru a pune talpă verificării tezei de doctorat a d-sale, acuzată public de plagiat. E însa o soluție cu suspendare, care nu exclude riscul prăbușirii. Și atunci, Gardienii PSDNL rezolvă problema definitiv – o amnistie pentru toți plagiatorii, ca să scape un singur ins- ce-i drept, premier general”, a mai punctat CTP.

ADVERTISEMENT

CTP: ”După pachetul legilor Securității, are mai mult sens să sapi o groapă în pământ și să strigi în ea”

Spre finalul postării, jurnalistul a făcut din nou referire la Securitate, subiect despre care a vorbit ultima oară la Digi 24 și apoi a fost concediat.

”Vi se pare o nebunie? O mârșăvie? Vi se pare strigător la cer? După ce ne-a fost aruncat în cap, tocmai din înaltul cerului albastru, pachetul legilor Securității, are mai mult sens să sapi o groapă în pământ și să strigi în ea”, a mai notat CTP.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!