CTP îi desfiinţează pe Dorneanu şi Toader după victoria lui Kovesi la CEDO: “Cum e posibil ca această slugă politică să conducă CCR?”

Marian Popovici   
în HotNews
05/05/2020, 20:54
CTP îi desfiinţează pe Dorneanu şi Toader după victoria lui Kovesi la CEDO: “Cum e posibil ca această slugă politică să conducă CCR?”
CTP, reacție dură față de regizorul Cristi Puiu: ”Să vrei să respiri și să nu mai poți, cu un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?” Foto: Inquam / Bogdan Buda

Cristian Tudor Popescu i-a criticat în termeni duri pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale, şi Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, după victoria Laurei Codruţei Kovesi la CEDO împotriva României. 

CTP îi desfiinţează pe Dorneanu şi Toader după victoria lui Kovesi la CEDO

Instanţa a hotărât că Laura Codruţa Kovesi a fost revocată în mod abuziv din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care s-a făcut prin ordinul Ministrului Justiţiei şi cu girul Curţii Constituţionale:

“Decizia CEDO nu vorbeşte despre acea îmbinare de rea-voinţă şi prostie care a fost aşa-zisa “ievaluare” făcută de acel domn Toader pe baza căruia a revocat-o din funcţie pe doamna Kovesi. Această Curte Constituţională, care prin glasul domnului Dorneanu acum se spală pe mâini până la os. El a spus că nu vede nicio critică la CCR, prin urmare nu au nicio treabă.

Nu, nu vorbeşte de această cea mai mare ticăloşie comisă de Curtea Constituţională în întreaga activitate. Nu vorbeşte decizia CEDO prin modul sălbatic prin care doamna Kovesi a fost hăituită, atacată de către guvernul României. 

“Unii sunt jurişti, cum sunt eu mitropolit. Ei sunt numiţi politic şi reprezintă interese extrajuridice”

Decizia CEDO vorbeşte despre un lucru foarte simplu. Oricare cetăţean al acestei ţări dacă este dat afară, are dreptul să conteste asta în faţa unei instanţe judecătoreşti. Este un drept constituţional. Cu excepţia unuia: Laura Codruţa Kovesi. Era dreptul fundamental al omului de a se adresa justiţiei.

Acest drept constituţional i-a fost refuzat de Curtea Constituţională a României. Principala măsură care trebuie avută în vedere trebuie să fie schimbare a modului de numire ai judecătorilor de la Curtea Constituţională.

Unii sunt jurişti, cum sunt eu mitropolit. Ei sunt numiţi politic şi reprezintă interese extrajuridice, în afara legii, în afara dreptăţii şi corectitudinii în judecată.

Mi se pare normal ca aceşti oameni să fie numiţi prin votul unor organisme profesionale ale magistraţilor. În ce priveşte numirea şi revocarea magistraţilor, să fie făcută cu avizul neconsultativ al CSM. Ministrul propune destituirea, dar dacă CSM spune nu, atunci e nu. 

“Este o condamnare în văzul tuturor cetăţenilor României a unei epoci de agresiuni primitive ale PSD la adresa justiţiei”

Decizia profesională a organismului profesional trebuie să conteze. Nu să fie batjocorită de Toader, care trimitea la preşedinţie decizia de revocare fără votul consultativ al CSM.

Această decizie a CEDO, dincolo de consecinţele europene, este o condamnare în văzul tuturor cetăţenilor României a unei epoci de agresiuni primitive ale PSD la adresa justiţiei. 

Cum este posibil ca această slugă politică (Valer Dorneanu) să conducă acest organism care şi-a depăşit sistematic competenţele, arogându-şi dreptul de a judeca multe”, a “tunat” Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

 

Închide ×